Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK IKONE

Preminula legenda kojoj se divila Jugoslavija. Bio je jedan od najvećih sportaša i europski prvak

Pixabay
18.01.2024.
u 16:20

Sa svojim matičnim klubom bio je višestruki prvak nekadašnje države, a prvi od niza međunarodnih uspjeha došao je osvajanjem bronce na Mediteranskim igrama održanima daleke 1967. godine u Tunisu.

Preminuo je Milan Nenadić (81), nekoć vrhunski sportaš i hrvač koji je nastupavši za Jugoslaviju nizao medalje i pobjede, o njegovoj smrti odlasku izvijestila je gradska uprava Petrinje. Nenadić je umro u 81. godini, a za njime ostaju brojni uspjesi koje je gradio nakon što je odrastao u hrvatskom klubu, u petrinjskom Gavriloviću.

GALERIJA Danas na Euru rukometni klasik Hrvatske i Francuske 

1/4

Sa svojim matičnim klubom bio je višestruki prvak nekadašnje države, a prvi od niza međunarodnih uspjeha došao je osvajanjem bronce na Mediteranskim igrama održanima daleke 1967. godine u Tunisu. Među uspjesima koji su nastavili dolaziti, izdvaja se bronca s Olimpijskih igara 1972. godine u Munchenu. 

Zlatnu medalju Nenadić je osvojio 1969. na europskom prvenstvu u Italiji, a iste godine osvojio je i broncu sa Svjetskog prvenstva u Mar del Plati. U olimpijskoj 1972. godini pamti se bronca s OI u Munchenu, a godinu nakon toga bio je srebrni na SP-u u iranskom Teheranu.

VEZANI ČLANCI:

Nenadić je poslije završetka aktivne karijere postao sjajan trener, kao izbornik je vodio reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu, gdje je zlatnu medalju osvojio Vlado Lisjak. 

Komentara 3

GN
gnoj
17:49 18.01.2024.

Ma ljudi tko ja taj, ja već dogo pamtim ali ovog se ne siječam !

ST
striborcara
21:27 18.01.2024.

Na kojoj strani je bio u vrijeme domovinskog rata ?

JO
JOZO
18:21 18.01.2024.

I ja !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije