Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovor u banskim dvorima

Premijer u svom timu želi i legendarnu Janicu Kostelić

Janica Kostelić
Foto: VL
1/8
26.10.2016.
u 13:57

Samo smo razgovarali. Bio je to ugodan razgovor, ali vam nemam ništa pametno reći - u svom je stilu kazala Janica novinarima koji su dežurali ispred Vlade kako bi saznali je li ministar Goran Marić, inače bivši nogometni sudac, doista ponudio ostavku ili nije

S obzirom da još nismo saznali ime čelnika Središnjeg državnog ureda za sport, mnogi u jučerašnjem razgovoru premijera Andreja Plenkovića s Janicom Kostelićem vide odgovor na to pitanje.

- Samo smo razgovarali. Bio je to ugodan razgovor, ali vam nemam ništa pametno reći - u svom je stilu kazala Janica novinarima koji su dežurali ispred Vlade kako bi saznali je li ministar Goran Marić, inače bivši nogometni sudac, doista ponudio ostavku ili nije.

A je li Janica ponudila svoju sportsku karizmu novom premijeru? Zasad to znaju samo sudionici tog razgovora - premijer osobno, Janica i premijerova desna ruka Davor Božinović.

Poželjan je vješt operativac

Proteklih dana naveliko se šuškalo da bi prvi državni tajnik za sport u uredu pri Vladi RH trebao biti Tomislav Družak (59), HDZ-ov provjereni kadar i čovjek vičniji sportskoj administraciji no što je to Janica, ali niti približno karizmatičan kao najbolja hrvatska sportašica svih vremena.

Zbog svega, premijer je s Janicom htio porazgovarati, da i osobno stekne sliku o njenim operativnim kapacitetima. A možda je sve to samo bilo u funkciji toga da se dosadašnjoj doministrici sporta nađe dostojan posao nakon što je sport izdvojen iz jednog mega ministarstva u kojem je bio prilično zapostavljen. I u kojem joj na političkoj dužnosti doministrice nije bila potrebna stručna sprema kakva se traži za dužnost državnog tajnika.

Kako čujemo, Središnji državni ured imao bi nekoliko odjela, a jedan od njih bi bio posvećen međunarodnim relacijama pa bi Janica bila idealan reprezent Lijepe Naše. A neka se netko drugi bavi donošenjem dugoročne strategije razvoja sporta, izradom Zakona o sportu, definiranjem položaja profesionalnih i amaterskih klubova, mjerama za suzbijanje nasilja na sportskim terenima...

- Poželjno je da na čelo ureda dođe operativac jer on mora osnovati taj ured odnosno posložiti njegove organizacijske oblike - kazao nam je u povjerenju jedan ugledni član naše najjače stranke.

U svakom slučaju, vjerujemo da Plenković želi imati Janicu u svom timu jer ne bi ju zvao da ga posjeti u Banskim dvorima da joj se samo želi zahvaliti na angažmanu u MZOS-u, a da ju ne misli u nekom obliku angažirati.

Bezstranačka “kraljica”

Uostalom, Janičina eliminacija nikako ne bi išla u prilog uljudbenom imidžu novog premijera koji, s obzirom na delikatnost svog posla, vjerojatno nikad neće moći dosegnuti popularnost kakvu u hrvatskom narodu ima bezstranačka “Snježna kraljica”.

A Janica je četverostruka olimpijska pobjednica i peterostruka svjetska prvakinja, istinska nacionalna junakinja, i bilo bi žalosno da nakon svega ispadne da ju je politika olako izrabila.

Komentara 4

AS
antun sklepic
14:08 26.10.2016.

BAŠ ME zanima što će sa njome brisati.

LA
LANA555
16:32 26.10.2016.

Da kužim.i uz nju pobrati glasače.Poima nisam znala da faktički nema škole.A ona kao sportašica naša zaista nemam ništa protiv nje.Samo nije ok.da tolko mladih ima koi se znoje uče da bi završili školu i moraju vani ić da bii se zaposlili.Kakvu poruku se šalje gražanima ? Faktički škole nema .Znači li to da škole nemoraš imat itd.Kužim al ne kužim.Nije ok to.

LA
LANA555
16:35 26.10.2016.

To su te nepravde koje bole svakog normalnog gražana .Kaj si ti političari pojedini dozvoljavaju.A ja uvjek samo kažem ima Boga .polako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije