Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U britanskim medijima

Premier liga ulazi u shopping groznicu: Najave velikih transfera i nevjerojatnih iznosa

Premier League - Nottingham Forest v Arsenal
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/3
22.05.2023.
u 18:36

Samo bi Manchester United za iduću sezonu mogao potrošiti 240 milijuna eura, a skupe ljetne košarice pripremaju i drugi klubovi. U aktualnoj sezoni preostalo je još jedno kolo, a stožeri divova koračaju ka idućoj punom parom

Manchester City proslavio je jučer na Etihadu novi naslov prvaka Engleske. Odnosi snaga među najvećim klubovima za ovu sezonu su se više ili manje kristalizirali i prije posljednjeg kola koje je na rasporedu idućeg vikenda ostaje tek nekoliko nepoznanica. Najžešća se utrka vodi za treće mjesto između Manchester Uniteda i Newcastlea. Nakon toga slijedi finale FA kupa koje je zapravo Manchesterski gradski derbi.

Pred vodstvima klubova još je jedna zadaća, a to su transferi. Prodaja igrača i dovođenje novih pojačanja u pripremi za iduću sezonu. Prema pisanju britanskih medija, upravo je United taj koji se ovom pothvatu najviše posvetio. Cilj će im biti pojačati napad, a kako bi to postigli pratili su dvojicu napadača iz Serie A. Napolijevog Victora Osimhena i Juventusovog Dušana Vlahovića.

Osim njih, kako je Daily Mail već pisao, u užem su izboru bili i Harry Kane te Evan Ferguson, ali taj se plan izjalovio. Sada Old Trafford gleda u 150 milijuna vrijednog Nigerijca i 90 milijuna eura vrijednog Srbina. Ukupna cijena nove Unitedove špice popela bi se na 240 milijuna eura, a tome bi se mogao pribrojati i Danac Rasmus Højlund sa svojih 68 milijuna eura. 

U utrci za ova tri igrača je i Chelsea, kojeg će ovog ljeta vjerojatno napustiti hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Iz Chelsea mogao bi otići i Mason Mount, koji je na shopping listi Liverpoola, a mogao bi mu se pridružiti i Argentinac Alexis Mac Allister iz Brightona, kluba koji se unutar posljednjih pola desetljeća polako, ali sigurno penje engleskim ljestvicama.

GALERIJA Manchester City bori se za tri trofeja: Uz svjetsku slavu, donose i stotine milijuna zarade

Premier League - Nottingham Forest v Arsenal
1/3

Kako bi zadržali svoju uzlaznu putanju žele dovesti Jamesa Milnera iz Liverpoola te Mahmouda Dahouda iz Borussije Dortmund. Arsenal, koji je iz utrke za naslov prvaka Engleske ispao tek nekoliko kola prije samog kraja, svoju sreću u sljedećoj sezoni želi promijeniti dovođenje West Hamovog Declana Ricea, a u obzir bi mogli doći Ruben Neves, Ilkay Gündogan, već spomenuti Mount i Caicedo te Martin Zubimendi.

VEZANI ČLANCI:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije