Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJAN MATIĆ

Preko tjedna u Beogradu, vikendom u Virovitici

Bojan Matić
VL
13.10.2009.
u 18:09

Iza novog hrvatskog karataškog reprezentativca Bojana Matića vrlo je naporan mjesec. Naime, Bojan redovito pohađa Sportsku gimnaziju u Beogradu, a svaki vikend trenira u Virovitici.

Već je nastupio na nekoliko hrvatskih prvenstava, na kojima se penjao na pobjedničko postolje. Problemi u Srpskom karataškom savezu prelili su čašu Bojanova strpljenja te je odlučio prijeći u KK Viroviticu. Kako posjeduje i hrvatsku putovnicu, ponuđeno mu je da na sljedećim međunarodnim natjecanjima predstavlja Hrvatsku.

– Problemi sa Srpskim karataškim savezom su iza mene, to više nije važno. O tome više ne razmišljam. Od sada nastupam za Hrvatsku – izjavio je Bojan, koji svaki dan autobusom putuje iz Zemuna, gdje živi, u Sportsku gimnaziju u Beograd.

Sedamnaestogodišnji karataš postigao je mnogo uspjeha na balkanskim prvenstvima. Bio je jedan od najvećih talenata Srbije, a sada se odlučio na veliki korak.

– Nije mi bilo teško odlučiti se. U Virovitici su me odlično prihvatili. Sve je ispalo dobro, čak i bolje nego što sam očekivao. To je za mene veliki, najpozitivniji korak u karijeri. Vikendom ću trenirati u Virovitici i nastupati na natjecanjima, a tijekom tjedna trenirat ću kod kuće u Zemunu – prisnažio je mladi Matić.

Svjetsko juniorsko prvenstvo održat će se polovicom studenoga u Maroku. Hrvatska reprezentacija bit će jača za Bojana Matića.

– Očekuju nas teške pripreme. Bit će naporno, ali vjerujem da uz kvalitetan rad možemo postići dobre rezultate – rekao je Bojan i dodao da je ozračje u hrvatskom karateu mnogo bolje nego u srpskom.

Sada kada je sve riješeno, Bojan se može potpuno posvetiti treninzima i pripremama za sljedeća natjecanja.

– Nitko u srpskom savezu i Partizanu nije mi stvarao probleme. U bivšem klubu rekli su mi da se mogu vratiti kada god hoću, da su mi njihova vrata uvijek otvorena. Svi dobro znaju u kakvoj sam situaciji, a i prijatelji me podržavaju u toj odluci. Oni koji me poznaju znaju da sam to morao učiniti – zaključio je Bojan Matić, novi hrvatski karataški reprezentativac.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:38 13.10.2009.

Thomson čeka blizance i nesmije se uznemiravati ovako provokativinim člancima , biće da bi moga podbacit !

KA
karambita
18:29 13.10.2009.

Non stop o Thompsonu, Thomson ovo, Thompson ono, tamo smije, tamo ne smije. Ako je Thompson zastitni znak Hrvatske, e jeb** onda i narod i takvu drzavu.

OB
-obrisani-
18:17 13.10.2009.

Šta će Thomson na ovo reći kada pročita ??!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije