Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JAČI MEDVJEDI

Prekaljeni NHL-ovac stiže u Medveščak

medveščak
05.10.2009.
u 14:02

Medveščak, koji ove sezone po prvi put nastupa u EBEL ligi, najavio je uskoro i nova pojačanja u svojoj momčadi.

Odličan start, dobra pozicija na bodovnoj ljestvici i danima unaprijed rasprodane utakmice u Domu sportova odjeknuli su poput prave "sportske bombe" diljem svijeta.

KHL Medveščak ulaskom u EBEL ligu postao je pravo osvježenje o kojem izvještavaju brojni mediji u regiji i svijetu! Rasprodana dvorana danima prije utakmica, fanatični hrvatski ljubitelji hokeja kao da su se probudili iz "ledenog sna".

Cijela Hrvatska posljednjih mjeseci priča o samo jednom fenomenu - povratak hokeja u naše domove. Medvjedi su, iako novaci, prve utakmice odlično odigrali te upisali pobjede na samom startu. Dalo se već tada naslutiti da će Ledena dvorana Doma sportova biti težak ispit za gostujuće momčadi.

Odlična atmosfera nikog nije ostavljala ravnodušnim, a nakon završenog prvog kruga Medveščak drži osmo mjesto ostavivši svoje glavne suparnike Olimpiju i Jesenice iza sebe. Do sada su Medvjedi odmjerili snage sa svim momčadima lige, ali uz izvrstan i očekivan rezultat primjećuju se i određeni nedostaci.

Ozljede, umor, nepredvidivi problemi poput prošlotjednog požara, isključenje igrača i slično potaknuli su vodstvo kluba da ojača klupu Medveščaka.

Direktor "hokejskih operacija" Douglas Bradley proteklih je dana boravio u Sjevernoj Americi kako bi u Medveščak doveo nova pojačanja. Najzvučnije debitantsko ime u Medveščaku, ali i cjelokupnoj EBEL ligi, zasigurno je Kanađanin Brad Smith koji će uz kanadskog Hrvata Jadrana Belju ojačati Medveščakovu klupu u narednim danima.

Brad Smit (35) iza sebe ima petnaest sezona u najjačim svjetskim hokejskim ligama NHL-u i AHL-u. U NHL-u odigrao je 88 utakmica (Florida, NY Rangers, LA Kings, Nashville, Ottawa) te 610 utakmica u AHL-u, gdje je postigao 326 golova i 347 dodavanja. U Europi je odigrao četiri sezone, a protekle je tri godine bio među najboljim igračima njemačkog DEL-a.

Jadran Beljo (22) kanadski je Hrvat koji igra na poziciji krilnog napadača. Četiri je sezone igrao u ponajboljoj svjetskoj juniorskoj ligi OHL-u, a dolazak u Hrvatsku za njega je posebno emocionalno i profesionalno iskustvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije