Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beograd

Predstavnik hrvatskog veleposlanstva posjetit će Hajdukove navijače u zatvoru

Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
07.08.2018.
u 19:40

Djelatnici Veleposlanstva također su u stalnoj komunikaciji s većinom obitelji hrvatskih državljana

Predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Beogradu posjetit će u srijedu hrvatske navijače u Okružnom zatvoru u Beogradu, kazali su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Hrvatski Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zatražilo od srbijanskog MVP-a da omogući taj posjet hrvatskim državljanima, njima dvadeset sedmorici, sukladno Bečkoj konvenciji o konzularnim odnosima, poručili su iz MVEP-a.

Riječ je o navijačima Hajduka koji su po povratku s utakmice u Bugarskoj uhićeni zbog sumnje da su oštetili benzinsku postaju u beogradskom predgrađu Vrčin, ispisivali grafite te ukrali piće, cigarete i drugu robu.

Torcida
1/6

Veleposlanstvo je komuniciralo s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srbije, a potom i s Prekršajnim sudom u Beogradu, kao i Drugim osnovnim sudom u Beogradu, a istovremeno je zatražena i službena informacija o zadržanim hrvatskim državljanima od Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Veleposlanstvo je više puta kontaktiralo i uprave Kazneno popravnog zavoda u Padinskoj Skeli, u kojem se trenutno nalazi 14 hrvatskih državljana na odsluženju dosuđene kazne zatvora od 15 dana, i Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalazi 13 hrvatskih državljana. Navedene uprave su potvrdile da je svim hrvatskim državljanima omogućen kontakt s obiteljima i odvjetnikom te da nitko nije zatražio konzularnu pomoć Veleposlanstva.

Djelatnici Veleposlanstva također su u stalnoj komunikaciji s većinom obitelji hrvatskih državljana, koji su potvrdili kontakt sa svojim članovima obitelji zadržanim na području Republike Srbije. Veleposlanstvo je i u stalnom kontaktu s odvjetnikom hrvatskih državljana te nije zaprimilo informacije koje bi ukazivale na eventualno kršenje njihovih prava, kažu sa Zrinjevca.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
19:44 07.08.2018.

Predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Srbiji posjetit će Hajdukove navijače u Okružnom zatvoru u Beogradu da provjeri jesu li ti pravi hrvati i hrvatski domoljubi za robijaški križni put spremni.

Avatar petrolio
petrolio
14:37 08.08.2018.

neka im odnese par tuba vazelina. trebat će im.

ET
etizop12
07:13 08.08.2018.

zbog čega ne naš trošak posjećuje huligane, a kad običnim ljudima treba pomoć u inozemstvu onda se niti ne javljaju na telefon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije