Naslovnica Sport Strani nogomet

Predstavnik hrvatskog veleposlanstva posjetit će Hajdukove navijače u zatvoru

Djelatnici Veleposlanstva također su u stalnoj komunikaciji s većinom obitelji hrvatskih državljana
07. kolovoza 2018. u 19:40 6 komentara 1008 prikaza
Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Beogradu posjetit će u srijedu hrvatske navijače u Okružnom zatvoru u Beogradu, kazali su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Hrvatski Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zatražilo od srbijanskog MVP-a da omogući taj posjet hrvatskim državljanima, njima dvadeset sedmorici, sukladno Bečkoj konvenciji o konzularnim odnosima, poručili su iz MVEP-a.

Torcida OD PETKA SU TAMO Preokret u slučaju Hrvata uhićenih u Srbiji, njihove obitelji očajne

Riječ je o navijačima Hajduka koji su po povratku s utakmice u Bugarskoj uhićeni zbog sumnje da su oštetili benzinsku postaju u beogradskom predgrađu Vrčin, ispisivali grafite te ukrali piće, cigarete i drugu robu.

Torcida
1 / 6
U drugom kolu HNL-a na Poljudu se igrala utakmica između Hajduka i Lokomotive.

Veleposlanstvo je komuniciralo s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srbije, a potom i s Prekršajnim sudom u Beogradu, kao i Drugim osnovnim sudom u Beogradu, a istovremeno je zatražena i službena informacija o zadržanim hrvatskim državljanima od Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Torcida Torcida U Beogradu završeno suđenje hrvatskim navijačima, čekaju se odluke suda

Veleposlanstvo je više puta kontaktiralo i uprave Kazneno popravnog zavoda u Padinskoj Skeli, u kojem se trenutno nalazi 14 hrvatskih državljana na odsluženju dosuđene kazne zatvora od 15 dana, i Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalazi 13 hrvatskih državljana. Navedene uprave su potvrdile da je svim hrvatskim državljanima omogućen kontakt s obiteljima i odvjetnikom te da nitko nije zatražio konzularnu pomoć Veleposlanstva.

Djelatnici Veleposlanstva također su u stalnoj komunikaciji s većinom obitelji hrvatskih državljana, koji su potvrdili kontakt sa svojim članovima obitelji zadržanim na području Republike Srbije. Veleposlanstvo je i u stalnom kontaktu s odvjetnikom hrvatskih državljana te nije zaprimilo informacije koje bi ukazivale na eventualno kršenje njihovih prava, kažu sa Zrinjevca.

ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar PravaHrvatina
  PravaHrvatina:

  Predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Srbiji posjetit će Hajdukove navijače u Okružnom zatvoru u Beogradu da provjeri jesu li ti pravi hrvati i hrvatski domoljubi za robijaški križni put spremni.

 • petrolio:

  neka im odnese par tuba vazelina. trebat će im.

 • etizop12:

  zbog čega ne naš trošak posjećuje huligane, a kad običnim ljudima treba pomoć u inozemstvu onda se niti ne javljaju na telefon