Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati su hit

Predsjednik Reala Modriću šapnuo želju, evo što je Luka napravio!

Mateo Kovačić - Luka Modrić
Foto: Nordphoto/Acero/PIXSELL
1/7
21.04.2017.
u 08:20

– Nevjerojatno je koliko Hrvatska, tako mala zemlja, ima odličnih nogometaša. Hrvati koje sam trenirao najbolji su mi i najdraži od svih koje sam vodio u dugogodišnjoj karijeri – izjavio je Redknapp.

Ako je po nečemu Hrvatska poznata i prepoznatljiva u cijelom svijetu, onda je to nogomet. Gotovo da nema poznatog svjetskog trenera koji nije nahvalio naše nogometaše i koji ih nije želio u svojoj momčadi. Na svakom velikom natjecanju svrstavaju nas među pritajene favorite, Wenger nas je na zadnjem Euru vidio kako podižemo pehar, a Harry Redknapp nikada nije skrivao zaluđenost Hrvatima.

Samo Brazilci kao Hrvati

– Nevjerojatno je koliko Hrvatska, tako mala zemlja, ima odličnih nogometaša. Hrvati koje sam trenirao najbolji su mi i najdraži od svih koje sam vodio u dugogodišnjoj karijeri – izjavio je Redknapp.

A sve ovo nabrojeno ima i pokriće. Hrvatska će, naime, sasvim sigurno šesti put zaredom imati predstavnika u finalu Lige prvaka te peti put zaredom osvajača tog najeminentnijeg klupskog natjecanja. U svakom od klubova koji su izborili polufinale imamo igrača, a time se na cijelom svijetu može pohvaliti još samo Brazil. U cijeloj ovoj priči još jedan raritet je Zadar, mali klub koji je dao čak trojicu igrača čiji su klubovi u završnici. Luka Modrić, Danijel Subašić i Šime Vrsaljko prve su nogometne korake napravili baš u tome klubu, a nedavno su dobili i članske iskaznice (Vrsaljko je zbog rehabilitacije nije podigao).

Mario Mandžukić bit će jedan od glavnih aduta Juventusa koji lovi svoj treći naslov, prvi od 1996. godine. Stara dama ove godine djeluje moćno, a Allegri kao da je kopirao Lippijevu taktiku iz te davne, uspješne sezone. Zbog toga se Mandžu uspoređuje s Ravanellijem, a njegova žrtva za momčad iznimno se cijeni.

– Hvala Mandžukiću, puno je pomogao obrani, nahvalio ga je suigrač Bonucci, dok su ga mediji prozvali Juventusovim X-manom.

– Pokriva cijeli teren i tako suigračima omogućuje da dođu do daha i ideja – hvali ga Gazzetta. Uspije li Juve odvesti do naslova, bit će mu to druga “kanta”, a tada će razloga za slavlje imati i Marko Pjaca. Iako je ozlijeđen i neće igrati, naslov bi mu bio upisan u biografiju.

Kad je Luka Modrić stigao u Madrid, predsjednik Florentino Perez otkrio mu je da su svi opsjednuti “decimom”, desetim naslovom u Ligi prvaka.

Kovačić ulazi kad je gusto

“Pomozi nam u tome i ući ćeš u povijest”, šapnuo mu je na uho, a otkako je hrvatski virtuoz glavni dirigent momčadi, Real ne samo da je osvojio deseti naslov, već bi za mjesec dana mogao slaviti i 12. Uz Luku, tu je i Mateo Kovačić, igrač koji ulazi kada simfonija “zaškripi”, a ove sezone od našeg se dvojca očekuje da pomogne Realu postati prvi u povijesti koji je bi obranio naslov pobjednika u ovom natjecanju od kada se zove Liga prvaka. U Kupu prvaka to se ipak događalo.

Hrvatsku formulu za uspjeh dobro zna i princ Albert koji je sa Subašićem slavio veliki uspjeh i plasman Monaca među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta. Posljednji put kad je to uspjelo klubu iz Kneževine, a bilo je to 2004., u momčadi je bio Dado Pršo. Cijelu ovu priču zaokružuje Šime Vrsaljko koji je ozlijeđen, ali baš su jučer stigle dobre vijesti da je počeo trenirati te bi se mogao vratiti u završnici sezone i pomoći Atleticu popeti se na krov Europe. Kad se na kraju sve zbroji, nije čudno što su treneri velikih klubova počeli govoriti poput Napoleona: “Dovedite mi Hrvate i pokorit ću svijet!”

>>Pogledajte kako je Luka Modrić završio u Hollywoodu! Ali, potkrala se i jedna velika greška

Komentara 10

Avatar tgprisoje
tgprisoje
09:20 21.04.2017.

Svugdje na zapadu su hrvati cjenjeni samo u Hrvatskoj to nije slučaj,pogotovo kod takozvanih Hrvatskih novinara...prije 2 dana ste pljuvali po Modriću radi tunela od Ryberia, pa ste me blokirali i brisali komentare,sad ih hvalite,sutra ćete opet pljuvat po njima

Avatar nula
nula
10:38 21.04.2017.

Neka pati kome smeta. A zna se komu smeta .....

Avatar ShuPac
ShuPac
09:17 21.04.2017.

@Manjuga - ponekad je stvarno teško upaliti mozak i čitati s razumijevanjem, jeli tako? Tekst se odnosi na ovogodišnje izdanje LIge Prvaka, 2010 ili bilo koja druga godina nije niti spomenuta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije