Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAŠAO 'IZ TAME'

Predsjednik NK Osijeka poručio navijačima: Naš rad se ne bi trebao gledati samo kroz rezultate

Nenad Bjelica novi je trener Osijeka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
06.10.2023.
u 20:41

- Nakon što smo se razišli s Nenadom Bjelicom, ocijenili smo kako ta velika ulaganja koja smo imali nisu donijela željeni rezultat, pa smo se odlučili krenuti drugim putem - rekao je prvi čovjek Osijeka

Nogometni klub Osijek prolazi poprilično teške trenutke. Nakon predivnog početka sezone na novoj Opus Areni i dobre forme u samom uvodu prvenstva, momčad je ušla u katastrofalan niz u kojem u pet ligaških utakmica nije znala za pobjedu. 

Nakon tog niza sa svojih su pozicija smijenjeni trener kluba Stjepan Tomas te sportski direktor Ivica Kulešević, no navijači osječkog kluba su i dalje najviše zamjerali Upravi NK Osijeka na čelu s predsjednikom Ferencom Sakaljem. 

Tako je u posljednjih nekoliko domaćih susreta Kohorta znala i bojkotirati dolaske na Opus Arenu, a kad su bili na tribinama često su skandirali "Uprava, odlazi". Sakalj je nakon duge medijske šutnje u intervjuu za Glas Slavonije odgovorio na kritike navijača.

- A kako sam se mogao osjećati kad su to skandirali? Nitko ne voli čuti takve stvari, ali znam kakve obveze imam, što je vlasnik kluba meni odredio za cilj i ja to pokušavam provesti u djelo. Navijači imaju pravo iskazivati nezadovoljstvo, a na nama je da se s time nosimo najbolje kako možemo. Razumijem nezadovoljstvo, ali postoji i druga strana priče koju bi navijači trebali uvažavati - rekao je Sakalj.

Pričao je Sakalj i o tome koliko je novca uloženo u NK Osijek od 2016. godine otkako su mađarski vlasnici ušli u klub.

- Realno oko 150 milijuna eura. Najveće ulaganje se, naravno, odnosi na infrastrukturu i izgradnju novog stadiona, te kampa Škole nogometa koji je odmah uz njega. To je bila investicija od 70 milijuna eura. Opus Arena temelj je budućnosti kluba. Nažalost, izgradnja stadiona i pratećih sadržaja rastegnula se zbog pandemije koronavirusa, koja nije samo usporila radove nego je dovela i do velikih poremećaja u financijskim odnosima kada je u pitanju građevni materijal.

Priznao je predsjednik Uprave NK Osijek da su u klubu nakon perioda s trenerom Nenadom Bjelicom odlučili malo stegnuti remen.

- Nakon što smo se razišli s Nenadom Bjelicom, ocijenili smo kako ta velika ulaganja koja smo imali nisu donijela željeni rezultat, pa smo se odlučili krenuti drugim putem. Točnije, vratiti se u financijske okvire prije pokušaja da većim ulaganjima dođemo do rezultatskog iskoraka. NK Osijek je privatni klub i njegov vlasnik uvijek ima pravo pitati gdje smo i zbog čega potrošili toliki novac, a rezultati nisu pratili ulaganje na željeni način. Naravno, rezultatska strana priče je navijačima najvidljivija i po njoj se donose ocjene o uspješnosti ili neuspješnosti, ali moja vizija kao predsjednika nisu samo rezultati već stalna financijska stabilnost kluba treba biti na prvom mjestu jer bez nje nikada neće biti ni dobrih rezultata - istaknuo je Sakalj, te dodao:

- Naš angažman u NK Osijek ne bi se trebalo isključivo gledati kroz rezultate. Razumijem kako je navijačima to najvažnija stavka, ali posao ljudi koji vode klub daleko je opsežniji i kompleksniji jer imaju obavezu voditi brigu o svim segmentima njegovog postojanja jednako. Rezultat je uvijek bio perjanica i bit će.

Odgovorio je Sakalj i na pitanje o navijačima. Nisu li oni ono najvažnije što u vođenju jednog nogometnog kluba treba zadovoljiti i činiti sretnima.

- To uopće nije upitno. Klub bez navijačke podrške sam po sebi nema smisla, ali mislim kako se na naše dosadašnje djelovanje u NK Osijek ipak doživljava malo previše kritički jer u ovih sedam godina napravljeno je jako puno toga dobrog za klub, a poduzet ćemo sve da budućnost bude još bolja. Opet, ponavljam, između očekivanja vlasnika i navijača nije uvijek lako pronaći balans. Vjerujem da ćemo strategijom koju smo si zacrtali na sljedećih nekoliko godina u tome uspjeti.

Istaknuo je Sakalj i da je jedan od glavnih ciljeva dovođenje Zorana Zekića na mjesto trenera te unaprijeđenje skautske službe.

- Težit ćemo da domaći igrači budu oslonac kluba i ne samo igrači već i treneri. Zato želimo vratiti Zorana Zekića. On poznaje mentalitet i okolnosti vezane uz klub, pa vjerujem kako ćemo baš s njim krenuti u novu eru koja će nam donijeti još bolje rezultate. Već ove zime ćemo poduzeti korake kroz koje ćemo pojačati momčad igračima za koje će struka procijeniti da nam nedostaju. Planiramo i ozbiljnija ulaganja u vlastitu skautsku službu jer na tom planu postoji dosta prostora za napredak. Prvi korak je imenovanje voditelja skautske službe, a glavni fokus će nam biti na susjednim zemljama sve do Središnje Europe. Cilj će biti dovođenje talentiranih igrača koje ćemo dalje razvijati kroz naš pogon jer sada imamo optimalne uvjete. 

Komentara 1

VK
vječni krojf
08:37 07.10.2023.

Tako ti je to kada lešinari preuzmu klub,grad i regiju.Znaci Mađarima je najvažniji novac, a navijače, tko ih šljivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije