Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio na udaru kritika

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza podnio ostavku

Reinhard Grindel
Foto: Reuters/Pixsell
02.04.2019.
u 15:42

Savez će do izbora novog predsjednika u rujnu ove godine voditi dopredsjednici Rainer Roch i Reinhard Rauball

Dosadašnji predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Reinhard Grindel u utorak je na telefonskoj sjednici Izvršnog odbora podnio neopozivu ostavku na tu dužnost, objavio je DFB. 

Bivši zastupnik u njemačkom Parlamentu i blagajnik DFB-a, 57-godišnji Reinhard Grindel, na predsjedničkoj je dužnosti od 2016. godine, a na udaru kritika našao se zbog isplata koje je dobivao kao predsjednik nadzornih odbora u tvrtkama-kćerima Njemačkog noometnog saveza.

Prema medijskim napisima, Reinhard je tijekom 2016. i 2017. godine primio 78.000 eura, a Bild je naveo i skupocjeni sat koji je dobio od sumnjivog ukrajinskog oligarha. 

Savez će do izbora novog predsjednika u rujnu ove godine voditi dopredsjednici Rainer Roch i Reinhard Rauball. Jedan od izglednih kandidata za novog predsjednika je bivši njemački reprezentativac, 38-godišnji Christoph Metzelder

 

Komentara 3

IL
ilijan1a
21:56 02.04.2019.

Nije dao ssmovoljno ostavku nego uslijed javnog pritiska nije imao izbora

Avatar HajdukLika
HajdukLika
20:26 02.04.2019.

Nema teorije, da bi hrvatski dužnosnik zbog takvih sitnica samovoljno dao ostavku u najkraćem roku. Za donaciju sata se tek sinoć saznalo, a jutros već ostavka. Tako to funkcionira u sređenim društvima. Odnosno, zato nas razvijena društva poput njemačkog smatraju primitivcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije