Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla je presuda

Predsjednik Bayerna zbog utaje poreza osuđen na tri i pol godine zatvora!

Uli Hoeness
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
13.03.2014.
u 14:28

Tužiteljstvo je za njega tražilo pet i pol godina zatvora, a sudac je bio nešto blaži. Hoeness je odluku prihvatio mirno, a zbog ovoga će prestati obnašati funkciju predsjednika kluba

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness ovih je dana bio na sudu zbog utaje poreza. Nijemac je sam priznao na sudu da je utajio 18,5 milijuna eura poreza.

– Izbjegao sam plaćanje 18,5 milijuna eura poreza preko svog računa u Švicarskoj! Ispričavam se i molim za milost. Duboko žalim za svojim djelima. Taj mi je račun služio uglavnom za klađenje, ali i za špekulativne transakcije poput promjena valuta. Na kraju sam se pogubio u svemu tome – rekao je prije nekoliko dana Hoeness.

A nakon samo četiri dana sud u Münchenu donio je presudu. Predsjednik Bayerna osuđen je na tri i pol godine zatvora! I to zbog utaje 27,2 milijuna eura, a ne 18,5 kako je rekao.

Tužiteljstvo je za njega tražilo pet i pol godina zatvora, a sudac je bio nešto blaži. Hoeness je odluku prihvatio mirno, a zbog ovoga će prestati obnašati funkciju predsjednika kluba.

Inače, njegov odvjetnički tim nadao se da će Hoeness dobiti samo uvjetnu kaznu, ali to se nije dogodilo. Ipak, imaju pravo na žalbu u roku od tjedan dana...

– Nemam što nadodati, sudac je rekao sve – kratak je bio Hoeness nakon presude.

Komentara 16

Avatar petruserectus
petruserectus
16:32 13.03.2014.

E tako se to radi! U prdekanu pa makar bio i svjetski poznati nogometaš i predsjednik europskog i svjetskog prvaka. Nije to kao kod nas kad onaj seljak Tomson utaji porez i šeta se slobodno. U americi zatvaraju sve bez obzira tko si. Kod nas svi pošteđeni.

GU
Gustavo
16:37 13.03.2014.

Kod nas nema koji nije utajio i svi na slobodi.

L0
luena 01
15:05 13.03.2014.

Utajio je on 27,2 mil.€ a ne 18,5... Preblaga kazna ,tuzitelji ce se zaliti a on nek bude sretan sa svojim odvjetnicima ... Uglavnom sto vecina gradjana Njem.misli njih 78% je za to da dobije zatvorsku kaznu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije