Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jugonostalgičar Peđa:

'Pogledajte igrače Hrvatske, Srbije i Crne Gore, kakva bi to momčad bila!'

Predrag Mijatović
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
23.06.2015.
u 13:19

– Pogledajte SP u Francuskoj 1998. godine. Hrvatska je igrala u polufinalu, a i Jugoslavija je nastupila u doigravanju. Bilo je mnogo odličnih igrača tada, a ima ih i sada, kaže Mijatović

Mlada srbijanska U-20 reprezentacija postala je svjetskim prvakom točno 28 godina nakon što je isti podvig uspio Jugoslaviji predvođenoj Davorom Šukerom, Predragom Mijatovićem, Zvonimirom Bobanom, Robertom Prosinečkim i Robertom Jarnijem i to na prvenstvu održanom u Čileu. Crnogorac Mijatović prisjetio se tih vremena u razgovoru za Fifinu službenu stranicu.

– Bio mi je to prvi trofej u karijeri i svi ga pamtimo. Naša momčad odlično je igrala, a neki igrači poslije su imali sjajne karijere u velikim klubovima – počeo je s prisjećanjem Peđa naglasivši kako je to trebala biti jedna od najboljih momčadi u povijesti, no rat je sve promijenio.

Najteže mu je palo izbacivanje Jugoslavije s Europskog prvenstva 1992. godine. Umjesto nje na turniru je nastupila Danska i postala prvakom Europe.

– To je bilo najteže razdoblje. Izbio je rat i izazvao mnoge probleme. Tenzije su bile visoke i razmišljali smo samo o stvarima koje nemaju veze s nogometom. Nismo nastupili na Euru i vratili smo se kući. Svatko u svoj grad i svoju državu. 

Mijatović je uvjeren kako bi jugoslavenska reprezentacija, da se država nije raspala, postigla mnogo 90-ih godina.

– Pogledajte SP u Francuskoj 1998. godine. Hrvatska je igrala u polufinalu, a i Jugoslavija je nastupila u doigravanju. Bilo je mnogo odličnih igrača tada, a ima ih i sada. Pogledajte Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku koje igraju na visokoj razini i imaju igrače poput Edina Džeke, Stevana Jovetića, Miralema Pjanića, Darija Srne, Luke Modrića i Ivana Rakitića. Jasno je kako bi to bila fenomenalna momčad – zaključio je Mijatović.

>>Pao je Brazil, Srbi su prvaci svijeta u nogometu!

Komentara 36

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
13:45 23.06.2015.

To bi bio samo skup odličnih pojedinaca a momčad nikad.Kao što ni onda nikad nije bila momčad,a razlog je taj što se gledalo tko odakle dolazi i što su Srbi smatrali da se njih sve pita i da njihovih igrača mora biti najviše u repki iako je bilo boljih od njih u drugim republikama.Znači kemija u ekipi nula bodova = momčad nula bodova bez obzira na odlične igrače.Dakle nikad više Juga!!

Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:20 23.06.2015.

Peđa kao i svaki Peđa, svakom Peđi je u glavi Jugoslavija te sve što mogu rade da se vratimo u Jugu ali "nebu išlo". Pozdrav dobrim ljudima

MA
matia
14:19 23.06.2015.

pedjo,pa i španija je na posljednjem svjectkom prvenstvu imala ,po imenu,igrače da sastavi tri momčadi i da budu najjače na svijetu.a vidi gdje su završili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije