Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RICARDO PINILLA

Prečka je spriječila da nogometni putnik i playboy uđe u povijest

Mauricio Pinilla
Foto: REUTERS/Edgard Garrido
29.06.2014.
u 22:20

Iako će vjerojatno biti proglašen najzgodnijim igračem prvenstva, pamtit će ga se po kobnoj subotnjoj večeri.

Igrala se 120. minuta, zahvatio je loptu baš iznad 16-erca. Svijet se zaustavio. Lopta je pogodila samo prečku, ide se u penale. Prvi je koji uzima loptu od čileanskih igrača, ali lukavi veteran Julio Cesar brani.

Kratak je put od zvijezda do pakla, još jednom smo naučili, kao što je to naučio i Mauricio Ricardo Pinilla Ferrera, junak ove priče, ali i do sada najveći tragičar tekućeg Svjetskog prvenstva. – Nije mu lako, to je stvarno stvar nijansi, svega par centimetara i kod te prečke i kod penala. Sigurno je to do sada najnesretniji trenutak, no on ipak ima 30 godina, bitno bi teže bilo da je riječ o nekom mlađem igraču, iako će Pinilla te trenutke pamtiti doživotno.

No, nema prevelike razlike između Alexisa koji je bio najbolji igrač utakmice pa je promašio, kao ni između Jare koji je s bijele toče pogodio stativu. Šteta, jer Brazil se sada provukao, a u nogometu ne bi bilo čudno da nakon toliko sreće odu i do finala, a u subotu su se već drugi put provukli. Scolarijevo skandalozno ponašanje nije kažnjeno, kaže naš proslavljeni strijelac Branko Strupar. Pinilla je veliki nogometni putnik, promijenio je u karijeri 12 klubova, između ostalih i milanski Inter, da bi se taj 185 cm visoki 30-godišnjak konačno skrasio u Cagliariju gdje je konačno počeo davati ono što se od njega i očekivalo – golove.

Iako sada tragičar, Pinilla bi mogao uzeti jednu nagradu. Poznati celebrity-web E!online dao je svojim čitateljima da odluče tko je najzgodniji igrač prvenstva. Čileanac Mauricio u finalu je zajedno s Francuzom Olivierom Giroudom, a upravo danas znat će se pobjednik. Izgled prati i zavodnička narav.

Pinilla je 2007. godine uhvaćen u jednom hotelu sa suprugom kapetana čileanske momčadi Luisa Antonia Jimeneza. Njih dvojica kasnije su se sreli u jednom noćnom klubu, a to je rezultiralo Pinillinom hospitalizacijom zbog ozljeda glave i vrata. A onda i napuštanjem nacionalne vrste u koju ga je 2010. vratio Marcelo Bielsa. Sve je sinoć mogao ispraviti, ali...

>> Brazil ipak ide dalje, pobijedili su Čile nakon lutrije jedanaesteraca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije