Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA UTAKMICA

Brazil ipak ide dalje, pobijedili su Čile nakon lutrije jedanaesteraca!

Brazil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/19
28.06.2014.
u 20:55

Čileanci su imali više od igre, zatresli su i gredu u posljednjim trenucima produžetaka, ali bili su koncentriraniji kod izvođenja s bijele točke.

Brazilci su trebali imati lak posao protiv Čilea, ali na kraju su jedva izborili 1:1 u regularnom dijelu susreta i pobijedili nakon izvođenja kaznenih udaraca! Ukupno je bilo 4:3 za domaćina, koji nije nimalo oduševio i teško da ih se više može nazivati prvim favoritom ovog prvenstva!

Čile nije pobijedio 14 godina Brazilce, a posljednja dva susreta u osmini finala nekog od svjetskih prvenstava poraženi su sa 1:4 od Brazilaca. Stoga ne čudi što su domaćini bili apsolutni favoriti. Potvrdili su to i nakon prvih dvadesetak minuta jer kontrolirali su igru, poveli u 18. minuti nakon ubačaja iz kornera, te udarca glavom Davida Luiza.

I tu su Brazilci stali! Sanchez je iskoristio pogrešku Hulka i na sjajan i hladnokrvan način matira Julia Cesara, što nije tako lako jer on i Bravo su uistinu bili na razini kroz cijeli susret. I nakon toga na terenu je postojao samo Čile. Ne samo u prvom dijelu već i kompletnom drugom dijelu. U jednom trenutku, između 56. i 64. minute Brazil nije prešao centar! Valjda ih je poništen pogodak hulku zbog igranja rukom u 55. minuti potpuno izbacio iz takta.

A mogao ih je dodatno "uništiti" Aranguiz nakon malonogometne akcije povratnu loptu nije tako šlampavo puknuo, točno u Cesara. Bila je to ujedno i posljednja velika prilika na utakmici za Čile, ali imao je što za reći Brazil. Iako su prijetili iz kontri i polukontri, uspjeli su natjerati Brava na velike intervencije. Jo u 74. minuti promašuje loptu iako je ispred sebe imao samo praznu mrežu i time je jako razljutio Hulka koji mu je idealno asistirao.

Najbolji pojedinac Brazila, uz Cesara, bio je svakako nesuđeni strijelac i asistent Hulk. U 84. minuti sam je prošao kroz trojicu, pucao desnom nogom, ali Bravo brani. To je ujedno bila posljednja prilika u regularnom dijelu. Slijedili su produžeci, prvi u povijesti za Čile na svjetskim prvenstvima. I nisu se zbog toga ništa previše uzbudili, sjajno su nastavili s kontrolom igre i Brazil ništa nije mogao. Tek je Hulk nešto iz daljine pokušao i na tome je stalo.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Problem je što ni Čile zbog umora više nije mogao zaprijetiti pa su se koncentrirali na obranu i kontre. Tim tempom bili smo sve bliže lutriji jedanaesteraca, što je poslastica za neutralne promatrače susreta, ali za navijače jedne od momčadi pravo mučenje.

No drugog načina za određivanje pobjednika nije bilo, u drugom produžetku više se ležalo po travnjaku no što se igralo, jednostavno više nitko nije pronalazio načina kako zaprijetiti golu protivnika i time donijeti svojoj momčadi pobjedu. I baš dok su svi mislili kako je to to od igre, Pinilla prima loptu tridesetak metara od gola Julia Cesara, pronalazi prostor, snažno puca i pogađa gredu u 120. minuti! Tako blizu, a tako daleko...

Uslijedili su kazneni udarci kod kojih su bolji bili Brazilci, ali samo zato jer je Čile promašio tri udarca. Pinilla, Sanchez i Jara bili su tragičari, s time da im je Cesar obranio dva udarca, a Jara pogađa stativu. Kod Brazilaca promašili su Willian i Hulk, s time da prvi puca pored vrata, a Hulku brani Bravo. Neymar je time postao junak jer kao peti izvođač uspio je biti i više nego siguran, poslao je loptu u lijevu, a vratara u desnu stranu.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Sve u svemu, Brazil nije bio nimalo uvjerljiv i na koga god "nalete" u četvrtfinalu, neće im biti lako jer i Kolumbija i Urugvaj ipak djeluju moćnije nego Čile.

BRAZIL - ČILE 1:1, 4:3p (David Luiz 18'/Sanchez 32')

BRAZIL: Cesar - Alves, Silva, Luiz, Marcelo - Fernandinho (od 72. Ramires), Gustavo - Hulk, Neymar, Oscar (od 106. Willian) - Fred (od 64. Jo). Izbornik: Luiz Felipe Scolari

ČILE: Bravo - Mena, Isla, Silva, Vidal (od 87. Pinilla) - Medel (od 108. Rojas), Jara, Aranguiz - Dias, Vargas (od 57. Gutierrez) - Sanchez: Izbornik: Jorge Sampaoli.

>> Čačić: Neymaru treba pomoć, u suprotnom bi Čile mogao biti koban

Komentara 25

Avatar peet
peet
18:58 28.06.2014.

Koji su Brazilci glumci ajmeeee..pa ti padaju od neuhranjenosti ..A de BiL neymar je vođa padavićara...ajmo CHILE

AN
antivegan
18:37 28.06.2014.

Oh kako mi je drago ..... Ajmo Cile.! Pobijedite ovaj sugavi brazil

Avatar Perica1
Perica1
18:33 28.06.2014.

1-1 ...Nije Brazil ove godine nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije