Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski mediji

Pravi razlozi Tudorovog odlaska: Katastrofa koja bi mu mogla zatvoriti vrata najvećih klubova

Ligue 1 - Olympique de Marseille v Clermont
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/4
23.06.2023.
u 13:30

"Tudorovo je ponašanje mjesecima izazivalo pitanja", navodi francuski Le10sport koji odlazak hrvatskog trenera Igora Tudora objašnjava odlukom čelnika francuskog prvoligaša.

Igor Tudor je još za vrijeme trajanja prošle sezone na konferenciji za medije potvrdio svoj odlazak iz Marseillea nakon posljednjeg kola Ligue 1. Rekao je kako to čini zbog "privatnih i profesionalnih razloga". Sada francuski mediji analiziraju cijelu završnicu i nastoje dokučiti što se zapravo dogodilo za vrata treće momčadi Francuske.

"Tudor je imao opciju biti trener Marseillea i u nadolazećoj sezoni. Na opće iznenađenje suradnja između njega i kluba završila je već nakon prve godine. Prema našim informacijama, istina je vrlo drugačija od onog što su na konferenciji za medije rekli Tudor, predsjednik Pablo Longoria i sportski direktor Javier Ribalta", piše francuski Le10sport.

GALERIJA Stotine kineskih navijača dočekale Messija

Ligue 1 - Olympique de Marseille v Clermont
1/6

"Nije Tudor bio taj koji je zalupio vratima. Dogovoreno je bilo da se suradnja ne nastavi, ali inicijativa o rastanku stigla je od Marseilleovih čelnika. Njegovo je ponašanje mjesecima izazivalo pitanja. Od toga kako je upravljao svlačionicom, što je postalo neizdrživo, do razloga koji se tiču njegovog privatnog života. Marseille je to odlučio prekinuti", navode Francuzi.

Velika stavka u prekidu suradnje bili su i sukobi hrvatskog trenera s igračima. Navode kako je Gerson upravo zbog takvih nesporazuma otišao iz kluba, a konačni rezultat bilo je potpuno okretanje igrača protiv Tudora.

VEZANI ČLANCI:

Na terenu problemi su postali očiti u samoj završnici sezone. Marseille je izgubio četiri od pet utakmica. To je dovelo i do reakcije igrača, piše Le10sport. "Mnogi igrači pokucali na vrata Longoriji i upozoravali ga na situaciju. Neki su otvoreno prijetili da će napustiti klub bude li Tudor ostao trener", zaključuju uz upozorenje da bi Tudor mogao ostati bez budućnosti u velikim svjetskim klubovima.

VIDEO Tko su Hajdukovi 'bili tići'? Nećaci su Šimića i Tudora, a jedan je Bokšićev štićenik

Komentara 1

RU
Rubikon
22:35 23.06.2023.

Bio je ništa nije napravio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije