Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVA DO KROVA

Prava za Premier ligu prodana za rekordnih 5,13 milijardi funti!

Chelsea - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
10.02.2015.
u 19:34

Po novom ugovoru svaki klub Premierlige će dobiti najmanje 99 milijuna funti. Prvak od TV prava može zaraditi 156 milijuna funti

Prava za prijenose utakmice Premier lige prodana su za rekordnih 5,13 milijardi funti. Taj će iznos platiti Sky Sports i British Telecommunications koji su kupili prava od 2016. do 2019. godine.

To je gotovo dvostruko više od trenutačnog ugovora koji je težak tri milijarde funti, a dijele ga također Sky Sports i BT.

Po novom ugovoru svaki klub Premierlige će dobiti najmanje 99 milijuna funti. Prvak od TV prava može zaraditi 156 milijuna funti.

Zanimljivo je i da je prvi ugovor za televizijska prava u Premierligi 1992. vrijedio 191 milijun funti što znači da mu je vrijednost porasla 27 puta.

>> Kramarić ispao iz prvih 11, City najvjerojatnije iz utrke za naslovom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije