Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna karijera

Poznata skijašica, olimpijska pobjednica, odlazi u mirovinu

Julia Mancuso
Foto: Reuters/PIXSELL
19.01.2018.
u 11:57

"Na žalost, nisam uspjela dovoljno napredovati da ponovno budem kompetitivna na najvišem svjetskom nivou"

Američka skijašica Julia Mancuso, olimpijska pobjednica u veleslalomu iz Torina 2006., koja se nije uspjela kvalificirati za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, u petak je objavila da odlazi u mirovinu nakon današnje utrke spusta u Cortini d'Ampezzo gdje se prvi put popela na pobjedničko postolje.

Mancuso (33) ima problema s kukom već tri godine što ju je vjerojatno spriječilo da nastupi i na ovim ZOI koje se održavaju u Južnoj Koreji od 9. do 25. veljače. 

"Na žalost, nisam uspjela dovoljno napredovati da ponovno budem kompetitivna na najvišem svjetskom nivou, ali sam ponosna jer sam se borila do kraja. I zato s velikim srcem kažem do viđenja natjecanjima", kazala ja Mancuso.

Olimpijska pobjednica iz Torina je američka skijašica s najviše medalja na olimpijskim igrama, sa srebrom u spustu i u kombinaciji sa ZOI u Vancouveru iz 2010. i broncom u kombinaciji sa ZOI u Sočiju.

U Svjetskom kupu, Mancuso je pobijedila u sedam utrka, a na pobjedničko postolje se penjala 36 puta u 398 utrka.

"Imala sam tešku borbu s kukom zadnje tri godine, dala sam sve od sebe da se mogu natjecati na najvišoj razini i da mogu sudjelovati na svojim petim olimpijskim igrama", dodala je Mancuso koja nije slavila u Svjetskom kupu zadnjih šest godina, a zadnji se put popela na pobjedničko postolje u Lake Louiseu 2014. kada je bila treća u spustu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije