Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednoglasna odluka

Poznat domaćin prva dva finala u novom formatu Davisova kupa

Davis kup Zadar
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
27.09.2018.
u 12:09

Prema novom formatu natjecanja skupna faza će se odvijati u prva četiri dana, a zemlje sudionice će biti podijeljene u šest skupina po tri

Madrid je izabran za domaćina prva dva finala izmijenjenog formata Davisova kupa 2019. i 2020. godine, objavila je u četvrtak Međunarodna teniska federacija.

Izmijenjeni format natjecanja u kojem će se u tjedan dana boriti 18 reprezentacija trebao bi se održati u La Caja Magica, gdje se održava Madrid Open, u studenom 2019., dok bi sljedeće izdanje tog natjecanja bilo održano ili na istoj lokaciji ili u WiZink Centru.

>> Pogledajte kako su navijači dočekali Bornu Ćorića

- Sretni smo što ćemo finale Davisova kupa 2019 dovesti u Madrid - izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

- Grad je pogodna lokacija za održavanje najvećih teniskih natjecanja. Radujemo se suradnji s gradom u ostvarivanju naših ambicija da podignemo Davisov kup na novu razinu -  dodao je.

Prema novom formatu natjecanja skupna faza će se odvijati u prva četiri dana, a zemlje sudionice će biti podijeljene u šest skupina po tri. Pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije po kriteriju boljeg omjera osvojenih setova i gemova, ostvarit će plasman u četvrtfinale. Svi mečevi bit će igrani u formatu s dva pojedinačna meča i jednim dvobojem parova.

Reprezentacije koje na finalnom turniru budu plasirane između 5. i 16. mjesta, sljedeće će godine igrati kvalifikacije za nastup na finalnom turniru, a 17. i 18. momčad će preseliti u zonsko natjecanje, koje ostaje dio strukture novog natjecanja.

Davis kup Zadar
1/12

Na finalni turnir izravno će se plasirati polufinalisti iz prijašnje godine, a 12 reprezentacija će se dobiti iz kvalifikacijskih mečeva u kojima će sudjelovati 24 reprezentacije (format domaćin - gost), a bit će odigrani početkom veljače.

U tim mečevima bi za pobjedu i dalje trebala tri boda, odnosno ostao bi u primjeni dosadašnji format od dva pojedinačna meča u petak i nedjelju te subotnja igra parova.

Dvije reprezentacije od 12 poraženih u kvalifikacijama, ipak će završiti na finalnom turniru, jer će dobiti pozivnicu krovne teniske organizacije, čime je osigurano da nijedna od velikih teniskih nacija ne izostane s ovog natjecanja.

Ova je objava uslijedila nakon što su Argentina i Velika Britanija predale 'wild cards' za natjecanja u finalu 2019. 

>> Pogledajte Hrgovićev ulazak u ring uz Thompsona koji je pjevao Geni, geni kameni

Komentara 1

KE
kentie
19:47 27.09.2018.

Pitanjce jeno: Ko bu dobil u trajno vlasništvo Davisovu salataru nakon ovog finala, ko?...Pa bu mogel u budućnosti papati salatu iz nje prilikom iznimnih sveečanosti i prigoda svog nacionalnog saveza, haahahaaa....predlažem da se po osvajanju Davisova kupa ove godine u Franciji , za prvi put se cila naša repka okupi u prostorijama Saveza uoči Adventa i papa salatu od najboljih plodova mora plavega Jadrana....aahahahhahahahahahaaaaa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije