Naslovnica Sport Tenis

Još stignete pogurati Gorana Ivaniševića u Kuću slavnih

Tradicionalno su dosad o primanju novih kandidata odlučivali glasovi dosadašnjih članova Kuće slavnih, probranih novinara i povjesničara
26. rujna 2018. u 07:00 1 komentara 814 prikaza
Goran Ivanišević
Foto: Rebecca Naden/Press Association/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Otkad je utemeljena 1955. godine, Teniska kuća slavnih u Newportu primila je 254 člana iz 23 države. No, sada je prvi put omogućeno i tzv. običnim ljubiteljima tenisa da utječu na prijam novih članova.

Hrvatska - Francuska DAVIS KUP Francuzi će nas dočekati na zemlji, poznata cjiena ulaznica

Za klasu 2019. godine nominirano je osmero kandidata, a među njima je i naš Goran Ivanišević. Ostali potencijalni stanari Kuće slavnih su Jonas Björkman, Sergi Bruguera, Jevgenij Kafeljnikov, Conchita Martinez, Thomas Muster, Na Li i Mary Pierce.

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Tradicionalno su dosad o primanju novih kandidata odlučivali glasovi dosadašnjih članova Kuće slavnih, probranih novinara i povjesničara (tako je uglavnom s kućama slavnih i u ostalim sportovima). Oni glasuju i dalje, ali njihovim glasovima bit će ovaj put pribrojeni i glasovi navijača.

Goran upravo i vodi prema broju glasova teniskih zaljubljenika, ali konkurencija je žestoka pa se pobjednik neće znati do posljednjeg trenutka. A glasovati se može na stranici Kuće slavnih (vote.tennisfame.com) do 7. listopada (prema američkom vremenu). Dakle, imate još gotovo dva tjedna da podržite wimbledonskog pobjednika iz 2001. da se kao prvi Hrvat useli u tenisku Kuću besmrtnih.

Alexander Zverev Tenis Europa ponovno uspješnija u Laver Cupu

Na internetskoj stranici Kuće slavnih Goran je upravo i predstavljen kao wimbledonski osvajač, no pedantno su spomenute i njegove dvije brončane medalje s OI u Barceloni 1992. (pojedinačno i u paru s Prpićem).

Dakle, Goran apsolutno zaslužuje tu čast, iako valja priznati da su Kafeljnikov i Muster bili prvi tenisači svijeta, dok je Goran bio drugi (iza Samprasa). Hrvati se po brojnosti glasača ne mogu mjeriti s Kinezima ili Rusima, ali Goranovu su karizmu prepoznali i ljubitelji tenisa iz drugih zemalja, pa zato i stoji tako dobro.

Kako je objasnio slavni Stan Smith, inače predsjednik Međunarodne teniske kuće slavnih, rezultati glasovanja bit će obznanjeni u siječnju 2019. tijekom teniskog Australian Opena, a svečanost primanja novih članova bit će održana 20. srpnja sljedeće godine u Newportu.

Goran Ivanišević
1 / 12
Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas