Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidati

Još stignete pogurati Gorana Ivaniševića u Kuću slavnih

Goran Ivanišević
Foto: Rebecca Naden/Press Association/PIXSELL
1/5
26.09.2018.
u 07:00

Tradicionalno su dosad o primanju novih kandidata odlučivali glasovi dosadašnjih članova Kuće slavnih, probranih novinara i povjesničara

Otkad je utemeljena 1955. godine, Teniska kuća slavnih u Newportu primila je 254 člana iz 23 države. No, sada je prvi put omogućeno i tzv. običnim ljubiteljima tenisa da utječu na prijam novih članova.

Za klasu 2019. godine nominirano je osmero kandidata, a među njima je i naš Goran Ivanišević. Ostali potencijalni stanari Kuće slavnih su Jonas Björkman, Sergi Bruguera, Jevgenij Kafeljnikov, Conchita Martinez, Thomas Muster, Na Li i Mary Pierce.

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Tradicionalno su dosad o primanju novih kandidata odlučivali glasovi dosadašnjih članova Kuće slavnih, probranih novinara i povjesničara (tako je uglavnom s kućama slavnih i u ostalim sportovima). Oni glasuju i dalje, ali njihovim glasovima bit će ovaj put pribrojeni i glasovi navijača.

Goran upravo i vodi prema broju glasova teniskih zaljubljenika, ali konkurencija je žestoka pa se pobjednik neće znati do posljednjeg trenutka. A glasovati se može na stranici Kuće slavnih (vote.tennisfame.com) do 7. listopada (prema američkom vremenu). Dakle, imate još gotovo dva tjedna da podržite wimbledonskog pobjednika iz 2001. da se kao prvi Hrvat useli u tenisku Kuću besmrtnih.

Na internetskoj stranici Kuće slavnih Goran je upravo i predstavljen kao wimbledonski osvajač, no pedantno su spomenute i njegove dvije brončane medalje s OI u Barceloni 1992. (pojedinačno i u paru s Prpićem).

Dakle, Goran apsolutno zaslužuje tu čast, iako valja priznati da su Kafeljnikov i Muster bili prvi tenisači svijeta, dok je Goran bio drugi (iza Samprasa). Hrvati se po brojnosti glasača ne mogu mjeriti s Kinezima ili Rusima, ali Goranovu su karizmu prepoznali i ljubitelji tenisa iz drugih zemalja, pa zato i stoji tako dobro.

Kako je objasnio slavni Stan Smith, inače predsjednik Međunarodne teniske kuće slavnih, rezultati glasovanja bit će obznanjeni u siječnju 2019. tijekom teniskog Australian Opena, a svečanost primanja novih članova bit će održana 20. srpnja sljedeće godine u Newportu.

Goran Ivanišević
1/12

Komentara 1

Avatar southman
southman
08:33 26.09.2018.

Goran ovdje glatko prolazi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije