Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO

Povratak Osijekovog djeteta: Zoran Zekić više nije trener Sheriffa

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
21.10.2020.
u 15:13

ZEKA SE VRAĆA KUĆI Ukupno je u Sheriffu vodio 43 utakmice od kojih je slavio u njih čak 33, remizirao u njih šest, a izgubio samo četiri izlaska na travnjak. Srušio je rekord, osvojio dvije titule pa rekao - dosta

Hrvatski nogometni trener Zoran Zekić (46) raskinuo je sporazumno ugovor s moldavskim prvakom Sheriffom nakon godinu i pol dana suradnje.  U tih je 540 dana nekadašnji trener hrvatskog prvoligaša NK Osijeka u Moldaviji uzeo dvije titule. Osvojio je prvenstvo te tamošnji Kup u protekloj sezoni, a u ovoj je zaredao 14 rekordnih pobjeda. 

Ukupno je ondje vodio 43 utakmice od kojih je slavio u njih čak 33, remizirao u njih šest, a izgubio samo četiri izlaska na travnjak.  U prosjeku je u moldavskom mandatu po utakmici Zekić skupio po 2.44 boda. 

Osim toga, ove je čudne korona-sezone srušio rekord star 14 godina. Naime, prije dva tjedna je pobjedom svladao Zimbru Chisinau 4-0, upisavši 12. pobjedu zaredom i tako je srušio rekord koji datira još u sezonu 2005./2006. kada je Leonid Kuchuk (61) vodio momčad. Nakon toga je dodao još dvije pobjede i povisio ljestvicu na 14 slavlja u nizu.

Victor Mikhailov imenovan je novim trenerom.

Podsjetimo, ovo je Zekiću bio drugi mandat u Moldaviji. Prvi put je, u Moldaviju otišao još 2013, a dvije godine kasnije sjeo je na klupu Osijeka s kojim je također obarao rekorde i gdje je proveo najduže razdoblje u svojoj trenerskoj karijeri. S Osijekom je ostvario najveći europski uspjeh eliminiravši PSV Eindhoven u Europskoj ligi.

Klub u rodnom gradu popularni Zeka je vodio 1305 dana kroz 152 utakmice, postavši najdugovječniji trener Osječana, gdje je 69 puta slavio, 40 puta odigrao izjednačeno i 43 puta izgubio.

Samo dva mjeseca nedostajala su Zekiću do isticanja ugovora kojega je imao potpisanoga do 31. prosinca 2020.

Dodajmo i kako je kao igrač dečko s osječkog Juga II kao nogometaš  igrao za osam, a postizao pogotke za čak sedam domaćih prvoligaških klubova – Belišće, Osijek, Cibaliju, Zadar, Kamen Ingrad, Inter i Rijeku. Zanimljivo, za Dinamo u pet prvoligaških nastupa nije postigao nijedan, a u igračkoj je karijeri imao i kratke inozemne izlete.

Ovoga puta trenerski povratak u Osijek nije opcija, budući da je klub iz Grada na Dravi nedavno za svoga stratega postavio Nenada Bjelicu i najavio velike planove i čak lov na titulu prvaka Hrvatske pa nije jasno kuda bi Zekić ovoga puta mogao otići. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

TR
Travno221
15:29 21.10.2020.

Važno da u naslovu piše da se vraća u Osijek!

Avatar majkuvam
majkuvam
08:22 22.10.2020.

Kada je uspio u Moldaviji uspjet će svugdje,svi klubovi čekaju u redu...

OS
osijek68
20:51 21.10.2020.

Preuzima Hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije