Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE PRVA SUTKINJA

Povijesni trenutak u Serie A: To će biti lijep trenutak za talijanski nogomet

ITA, Coppa Italia, Cagliari Calcio vs AS Cittadella
Foto: EXPA/ laPresse/ Alessandro Tocco
1/2
03.07.2022.
u 15:30

To je povijesni trenutak, ali treba reći da je ona napredovala zbog kvalitete, ne zbog nekih drugih privilegija“, kazao je predsjednik Talijanskog udruženja sudaca (AIA), Alfredo Trentalange.

Maria Sole Ferrieri Caputi ulazi u povijest kao službeno prva žena sutkinja koja će dijeliti pravdu na utakmicama Serie A. Maria ima 31 godinu i u najjačoj nogometnoj ligi u Italiji debitirat će u novoj sezoni 2022./23.

Prošle sezone također je ispisala povijest, postavši prva žena koja je sudila momčad Serie A kada je sudila na utakmici Coppa Italia između Cagliarija i drugoligaša Citadela.

Maria Sole Ferrieri Caputi počela je suditi još 2007. godine, krenula je od domaćih liga, preko Serie C i D, a od kolovoza će suditi za Milan, Inter, Juventus, Romu, Napoli, Lazio...

„To će biti lijep trenutak za nogomet u Italiji. Tužno je i pomisliti da neko treba biti zadivljen prisustvom žene. Očigledno je da je vijest da će Maria Sole biti prva žena u Serie A. To je povijesni trenutak, ali treba reći da je ona napredovala zbog kvalitete, ne zbog nekih drugih privilegija“, kazao je predsjednik Talijanskog udruženja sudaca (AIA), Alfredo Trentalange.

Prije mjesec i pol , Francuskinja Stephanie Frappart, Salima Mukansanga iz Ruande i Yoshimi Yamashita iz Japana  izabrane su da sude na Igrama u Kataru 2022. Bit će to prvi put u povijesti da će žene suditi na Svjetskom prvenstvu za muškarce.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije