Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme u Hajduku

'Povezuju nas s Perišićem i Džekom, radimo na transferu Vuškovića, a uskoro će i Kalinić odlučiti...'

Split: Hajduk krenuo s pripremama
Foto: Ivana Ivanovic
1/15
20.06.2023.
u 11:16

Sportski direktor Hajduka na prvom okupljanju uoči nove sezone otkriva plan za prijelazni rok i transfere na kojima radi, a Ivan Leko otkriva kako namjerava izgraditi ozbiljni Hajduk, nakon što se pola godine 'zagrijavao' za prave stvari. Naslov prvaka ne želi obećati, ali ima poruku za vojsku navijača koji 19 godina čekaju trofej na Poljudu.

Trener Hajduka Ivan Leko okupio je momčad na pripremama za novu sezonu koje su započele treningom u Mravincima u Solinu, gdje će biti baza momčadi do odlaska na središnji dio priprema u Sloveniju 26. lipnja. Na prvom okupljanju bilo je 28 igrača prisustvovalo je prvom okupljanju, dio će se priključiti naknadno, a nakon dugo vremena na teren su istrčali kapetan Lovre Kalinić i stoper Josip Elez koji su bili u procesu oporavka od ozljeda. Prvi trening s novim suigračima odradio je i stoper Zvonimir Šarlija.

"Jako sam zadovoljan s njegovim dolaskom, ima znanje, iskustvo i emociju te puno očekujemo od njega. Naučili smo jako puno u zadnjih pola godine i sretan sam što opet krećemo s radom. Očekujem u novoj sezoni pomake u fizici, taktici i s mentalne strane. Osvojili smo drugo mjesto u prvenstvu i trofej kupa, što nam daje za pravo da vjerujemo kako možemo još bolje", rekao je Leko uvodno, ali odmah mu je postavljeno ključno pitanje o ciljevima u nadolazećoj sezoni.

GALERIJA Hajduk krenuo s pripremama 

Split: Hajduk krenuo s pripremama
1/15

"Hajduk je velik klub, ali da bi na kraju došao tamo gdje trebaš biti, potrebno je šutjeti, raditi i biti fokusiran na svaku sljedeću utakmicu. Dogovor s klubom bio je da prvih šest mjeseci izvučem maksimalno što mogu, a u drugoj godini krećemo ozbiljnije. Imam neki dobar osjećaj, ali pričati sada da ćemo biti prvaci, to je trošenje riječi. Ja mogu obećati samo da ćemo dati sve od sebe i da ćemo imati dobru ekipu."

VIDEO Nikoličius o mogućim transferima

A o sastavu ekipe će se puno pitati sportskog direktora  Mindaugasa Nikoličiusa koji je novinarima kazao da trenutno pregovara s Nikolom Kalinićem, Chidozie Awaziemom i Josipom Vukovićem. Kaliniću je istekao ugovor i razmišlja o mirovini, čeka da mu se produži ugovor o posudbi iz Boaviste, dok se Vuković vratio s posudbe u Saudijskoj Arabiji i čeka novi angažman. Iz Šibenika se u Hajduk s posudbe vratio Ivan Dolček, dok je s  Istrom  postignut dogovor o transferu 23-godišnjeg veznjaka Ivana Ćalušića koji karijeru nastavlja u Puli.  

VEZANI ČLANCI:

Nikoličius radi i na transferu Luke Vuškovića, klub očekuje da će dosegnuti rekord njegovom prodajom. - Imamo nekoliko opcija. Postoji mogućnost da i nakon transfera Vušković i dalje ostane s nama. Što se tiče pojačanja, moramo biti realni. Spominju se Perišić, Rakitić, Moro, Džeko, ali želje su jedno, mogućnosti nešto drugo, kaže Nikoličius.

VIDEO Dalić: 'Rekao sam jučer da su penali lutrija. Nisu, pogriješio sam'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije