Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAR PRVAKA

Potvrđeno je! Khabib Nurmagomedov se vraća u oktogon u rujnu

Habib Nurmagomedov
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
04.06.2019.
u 21:44

Dvojac će predvoditi UFC 242 priredbu u Abu Dhabiju koja je na rasporedu sedmog rujna

Najjača svjetska MMA organizacija konačno je službeno objavila mjesto i vrijeme održavanja dugo najavljivanog povratka po mnogima i najboljeg svjetskog "pound-for-pound" borca današnjice, Khabiba Nurmagomedova (27-0).

Dagestanac će, naravno, u oktogon sa svojim pojasom prvaka lake kategorije ići na privremenog prvaka, jednog od najuzbudljivijih svjetskih boraca te vlasnika dviju nagrada za meč godine, Amerikanca Dustina Poiriera (25-5-1).

Habib Nurmagomedov
1/5

Dvojac će predvoditi UFC 242 priredbu u Abu Dhabiju koja je na rasporedu sedmog rujna.

Koliko god se potvrđivanje ove borbe činilo sigurnim, uvijek je među svim ljubiteljima slobodne borbe postojao onaj mali tračak sumnje da će organizacija, bez obzira na to što Poirier zaslužuje napad na punopravnog prvaka nakon pobjede nad Maxom Hollowayem (UFC 236), potegnuti očajnički potez za zaradom te ugovoriti ponovni sudar između Nurmagomedova i Conora McGregora.

Na svu sreću ovog puta je logika prevladala nad zaradom u organizaciji koja je već lagano počela gubiti reputaciju slaganja borbi prema zaslugama boraca.

Podsjetimo, Khabib je nakon dominantne izvedbe protiv bahatog McGregora lani u listopadu na kraju UFC 229 priredbe iskočio iz kaveza te nasrnuo na Irčeva sparing partnera Dillona Danisa te tako zaradio suspenziju do šestog srpnja.

Međutim, htio je odraditi suspenziju još koji mjesec dulje u znaku prosvjeda za suspenzije izrečene njegovim momčadskim kolegama Aboubakaru Nurmagomedovu i Zubajri Tuhugovu koji su nakon borbe uskočili u oktogon i nasrnuli na McGregora.

>> Razgovor s Cro Copom na Večernji TV-u pogledajte u videu u galeriji na vrhu teksta

Komentara 2

Avatar dkoor
dkoor
11:33 05.06.2019.

Odlična vijest, laka kategorija je nakrcana talentima a ova borba će biti prava poslastica. Ako Poirier uspije zadržati Nurmagomedova u stojci, gotovo sigurno će pobijediti, i obrnuto... Ne vidim ikoga tko može Khabiba dobiti u parteru... Zaista je životinja kad se borba spusti dolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije