Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutiti suparnici

Potres na Bernabeu uoči El Clasica: Barcelona se zanima za Realova igrača

Luka Modrić i Isco
Foto: Reuters/Pixsell
06.02.2019.
u 10:31

Godinama već traje veliko rivalstvo između Barcelone i Reala pa ne čudi da navijači teško mogu prihvatiti takve selidbe igrača, pogotovo njihovih zvijezda

Ukupno je 39 nogometaša igralo za Barcelonu i Real. Mnogi nisu odmah zamijenili dresove, jer su prije dolaska u ljutitog suparnika dio karijere proveli u drugom klubu.

Godinama već traje veliko rivalstvo između Barcelone i Reala pa ne čudi da navijači teško mogu prihvatiti takve selidbe igrača, pogotovo njihovih zvijezda.

>> Pogledajte video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Najpoznatiji slučaj je prelazak Luisa Figa iz Barcelone u Real i tada je Portugalac postao najnepoželjnija osoba u Kataloniji. U svom prvom El Clasicu u Realovom dresu, navijači su na Nou Campu bili toliko bijesni i ljutiti da su gađali svinjskom glavom.

Tijekom povijesti ta dva kluba većina igrača je dolazila u Madrid, a ovaj put jedan bi mogao krenuti u drugom smjeru - u Barcelonu.

Naime, predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu pokazao je interes za Isca te najavio kako ne bi imao ništa protiv toga da ga dovede na Nou Camp. 

Posljednji igrač koji je Real zamijenio Barcelonom bio je Luis Enrique 1996. godine.

- Traži li naš stručni stožer igrača koji želi otići iz Madrida, naravno da ćemo ga kupiti. No to se još nije dogodilo otkad vodim Barcelonu. Svatko želi momčad učiniti konkurentnijom. A Isco? Bude li potrebno razgovarat ćemo s Realom - istaknuo je Josep Maria Bartomeu.

Luka Modrić i Isco
1/5

Za 26-godišnjega španjolskog veznog igrača zanimaju se najbolji europski klubovi Manchester City, Chelsea, Juventus... A sada su i u Barceloni pokazali kako ne bi imali ništa protiv da dovedu još jednog Realovog igrača. 

Večeras (21 sat) se igra prvi El Clasico u novoj godini. Barcelona i madridski Real igraju prvu polufinalnu utakmicu Kupa kralja, a u početnim sastavima su najavljena oba naša reprezentativca Ivan Rakitić i Luka Modrić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije