Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevnik navijača

Poštovanje nismo dobili od Japanca, ali smo ga zaradili kod Brazilaca

bruno
Foto: Bruno Blumenschein
1/6
13.06.2014.
u 07:51

Sve u svemu, Brazilci bi voljeli vidjeti Modrića u svom dresu, što i ne čudi s obzirom na to kako im izgleda vezni red, a glavni je zaključak da smo im porasli u očima i da smo dobili poštovanje

Cijeli dan smo po Sao Paulu slušali "Razbit ćemo vas lagano" i nabrajanja 3:0, 4:0, 5:0. Onda su, inače iznimno simpatični, prijateljski nastrojeni i nasmijani Brazilci, ostali u šoku i bili u strahu do trećeg gola svog Seleçãoa. Još jednom se pokazalo da Hrvatska najviše uživa igrati protiv izrazitih favorita, a i mi znamo navijati kada je očito da nas podcjenjuju.

Dva dana prije polaska za Sao Paulo u jednom novinarskom društvu potegnula se kao tema utakmica s Brazilom i zaključak je bio da se ne bismo čudili kada bi Modrić i društvo još jednom bili "heroji luzeri". Možda sad zvuči negativistički, ali još jednom se pokazalo da su odigrali pristojnu do dobru utakmicu, osjećalo se da možemo još jednom zabiti, a na kraju protivnik slavi dok mi dobivamo tapšanje po ramenu.

Dodajte malo navijačkog podbadanja te dosta bahatog objašnjavanja "da se vidjelo od početka kako će završiti" i dobit ćete atmosferu na stadionu i u službenoj Fifinoj FAN zoni. To što su se tresli sve do trećeg gola svoje momčadi nećemo spominjati, a pogotovo u prvom dijelu kada je atmosfera nakon vodstva Hrvatske zvučala kao da je netko pritisnuo "mute".

Četiri od šest Brazilaca/Brazilki, koji su se došli nakon utakmice fotografirati, svojom voljom su izjavili da penal na Fredu nije bio, a oko prekršaja na brazilskom vrataru prilikom (zamalo) drugog gola Hrvatske nismo bili na čisto.

Sve u svemu, Brazilci bi voljeli vidjeti Modrića u svom dresu, što i ne čudi s obzirom na to kako im izgleda vezni red, a glavni zaključak jest da smo im porasli u očima i da smo dobili poštovanje. To se ne može reći za japanskog suca koji je poštovanja imao samo prema Seppu Blatteru, ali kako se to ne može promijeniti, trebali bismo se, kao i reprezentacija, okrenuti Manausu i Kamerunu.

Kako dobiti poštovanje u ovakvim trenucima, pitanje je na koji odgovor treba dati i Hrvatski nogometni savez. Dok poštovanja u Hrvatskoj ima sve manje svaki dan, u svakom segmentu društva, poklopilo nam se da na globalnoj pozornici ne dobijemo ni minimum respekta za npr. igrače iz Real Madrida, Barcelone ili engleske lige.

Konačnih 3:1 može zavarati nekoga tko nije gledao utakmicu, kao što isprazne riječi u ljubavnoj vezi mogu navesti na pogrešne zaključke. Bilo bi dobro da se barem mi ne zavaravamo i napravimo korak naprijed tako da izbacimo Japanca, Brazilce i FIFA-u iz glave, a uz konstruktivne kritike uvedemo Kamerun u misli. Dobra predstava u drugom kolu može nam osigurati još malo poštovanja. Od svih, pa možda i od sudaca. Za to nam treba pobjeda i dobra igra, a to smo već pokazali da možemo.

>> Nisu Hrvati svjesni koliko znači otvaranje s Brazilom

>>Kovač: Sudac je sramota! Ako je to penal, ne trebamo više igrati nogomet

Komentara 29

GO
Goldstadt
08:45 13.06.2014.

ako je pravi japanac napraviti će sada harakiri!

BE
berija
08:32 13.06.2014.

Uopće me ne zanima rezultat protiv dimaćina. Veseli me da su momci u dresovima s kvadratićima igrali srčano i dobro, pobijedjeni ali ne poraženi, impresionirani ali ne preplašeni.

Avatar El Indio
El Indio
08:54 13.06.2014.

Poštovanje nismo dobili od Japanca, ali smo ga zaradili kod Brazilaca ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Vjelika utjeha, sjetimo se kvalifikacije za JAR Francuska vs Irska....samo favoriti imaju sanse, ostali su onako radi reda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije