Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNA PRIČA

Posljednji boksač koji je svladao Mayweathera danas je nezaposleni siromah u Bugarskoj

Serafim Todorov
Foto: Printscreen Youtube
04.04.2015.
u 14:01

Mayweather nikada nije izgubio profesionalni meč, no Bugarin Serafim Todorov ga je svladao u amaterskoj konkurenciji. Bilo je to u polufinalu olimpijskog turnira u Atlanti davne 1996. godine.

Floyd Mayweather danas je jedan od najbogatijih sportaša svijeta. 38-godišnji boksač uživa u raskoši, vilama i jurilicama, a skorašnji meč s Mannyjem Pacquiaom može donijeti više od 120 milijuna dolara.

No, zanimljivo da posljednji boksač koji ga je porazio živi u siromaštvu. Mayweather nikada nije izgubio profesionalni meč, no Bugarin Serafim Todorov ga je svladao u amaterskoj konkurenciji. Bilo je to u polufinalu olimpijskog turnira u Atlanti davne 1996. godine. Tada 27-godišnji Bugarin je nakon toga poražen u finalu.

 Todorov danas živi u gradu Pazardžiku u skromnom domu. Supruga i on su nezaposleni iako su radili u tvornici kobasica i supermarketima. Tvrdi da može raditi za lokalne mafijaše, no to ne želi.

- Prije Atlante sam trenirao samo tri tjedna, a svejedno sam dominirao. Pobijedio sam sve Ruse, sve Kubance, neke Amerikance, Nijemce, olimpijske prvake... U ringu sam se izrugivao s njima. Sve sam ih prebio - rekao je Todorov o kome je priču napisao New York Times.

S Mayweatherom je bilo gusto.

- Imao je tek 19 godina i ja sam bio puno iskusniji. Nisam ga niti gledao do četvrtfinala...

Todorov kaže da su ga nakon meča dočekali američki agenti i ponudili mu profesionalni ugovor.

- Rekao sam "ne" bez razmišljanja. Znate što su onda učinili? Otišli su do Floyda i njemu ponudili istu stvar.

U finalu olimpijskog turnira je izgubio s 10:9 iako mnogi kažu da je to bila krađa. Todorova je to teško pogodilo pa je iduća dva danas samo pio. Inače je jako volio alkohol i žene.

Nakon toga mu je uoči Svjetskog prvenstva 1997. Turski boksački savez ponudio da se bori za njihovu reprezentaciju. Todorova bi za zlato nagradili s milijun dolara. No, posao je propao u posljednji trenutak.

- Bio sam glup. Vratio sam se kući gdje me zatekao pakao.

Ljut i razočaran, Todorov je s 28 godina objesio rukavice o klin. Kada se osvrne na karijeru, kaže da mu je pobjeda nad Mayweatherom zapravo uništila život.

- Da sam izgubio, ne bih se toliko razočarao u finalu pa bih krenuo u pohod na sljedeće Olimpijske igre.

Evo i borbe Todorova i Mayweathera:

>> Floyd Mayweather po prvi put u karijeri nokautiran, a evo tko je 'krivac'

Komentara 1

SA
santiago123
17:23 04.04.2015.

ovo je bila teška pljačka, svašta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije