Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf vatrenih

Fran Tudor: Pokazali smo kako se igra za Hrvatsku

Fran Tudor
Foto: Reuters/PIXSELL
28.05.2017.
u 12:07

Izrazito sam ponosan na ove momke i na ovu utakmicu. Nitko nije očekivao ovakav rasplet, ali mi smo vjerovali - svaki smo dan razgovarali o tome. Odlično smo ušli u utakmicu i radili sve ono što jedna momčad treba raditi, prvenstveno pomagali svojim suigračima - rekao je Duje Čop

Na Memorial Coliseumu u Los Angelesu hrvatski su nogometaši pobijedili Meksiko 2:1, a za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je strijelac i asistent Fran Tudor.

- Presretan sam zbog svoje igre i izvedbe cijele momčadi. Na kraju smo pobijedili 2:1 zahvaljujući odlično odigranom prvom poluvremenu. Meksiku smo prepustili inicijativu te čekali priliku iz pogrešaka i protunapada - sažeo je Tudor, piše HNS.

U 36. minuti asistirao je povratnom loptom kapetanu Čopu za vodstvo, a samo minutu poslije presjekao je dodavanje meksičkog braniča svom vrataru i postigao drugi pogodak Hrvatske.

- Danas sam ja bio taj igrač, a u nekoj idućoj utakmici bit će to netko drugi. Na meni je da radim i dajem svoj maksimum, a netko to valjda gleda i nagrađuje me. Kod prvog sam gola vidio da će Šunjić ubaciti i izbjegao sam zaleđe te i pomalo napamet dao povratnu loptu, znajući da će Santini ili Čop biti na pravom mjestu, a kod drugog sam imao osjećaj da će meksički branič vratiti vrataru i isplatio mi se sprint od 50 metara. Na kraju je ušla - prepričao je.

Fran Tudor
1/22

Kakav je bio dogovor uoči utakmice?

- Dogovorili smo se dati sve od sebe na terenu, posebno stoga što je nekima ovo bila zadnja utakmica u sezoni. Plan je bio stati u čvrsti blok, ostaviti srce na travnjaku i pokazati kako se igra za Hrvatsku. Pokazali smo najbolje što imamo - rekao je Fran Tudor poslije utakmice.

Prvi je pogodak postigao Duje Čop, koji je premijerno nosio kapetansku vrpcu oko ruke.

- Izrazito sam ponosan na ove momke i na ovu utakmicu. Nitko nije očekivao ovakav rasplet, ali mi smo vjerovali - svaki smo dan razgovarali o tome. Odlično smo ušli u utakmicu i radili sve ono što jedna momčad treba raditi, prvenstveno pomagali svojim suigračima - rekao je Duje Čop.

- U ovakvoj utakmici može se samo uživati, tako smo se dogovorili i u uoči početka u svlačionici, da će se Meksikanci morati dobro oznojiti žele li nas pobijediti. Pokazali smo da imamo širok kadar, veliku kvalitetu i da u svakom trenutku može pobijediti svakoga - dodao je Čop.

Hrvatska je dva pogotka prednosti stekla u prvom dijelu, a u drugom je Meksiko s najboljim igračima krenuo u lov po izjednačenje.

- Meksiko je imao dominaciju u drugom poluvremenu, mogli su zabiti i drugi pogodak za izjednačenje, ali to ne bi umanjilo vrijednost našeg nastupa. Ipak, ovako je slađe - zaključio je Duje Čop.

Komentara 6

AR
Artukovic
12:34 28.05.2017.

Bravo decki.....srce vatreno....

KE
kentie
09:14 29.05.2017.

ovako, slučajno sam otvorio 2. program HTV-a, i gledam snimku tekme; onak iz radoznalosti...i nisamo vjerovao svojim očima; dečki drže u šahu moćni Meksiko uz svu larmu i galamu 60,0 tisuća sunarodnjaka na stadionu. Taktički zrelo i moćno; a to je repka praktički 1. lige, uz iznimku Čopa kao kapetana. I povrh toga 2 gola, majstorski..ne moš virovat. I izdžati kolosalni pritisak prve postave, koja je pomela našu prvu garnituru na svjetskom. Podvig nada podvizima. Bravo za izbornika, uz jednu zamjerku: mora mijenjati na vrijeme, a ne mijenjati tek reda radi. OK, izmjenama je sasjeckao bezobrazno dodanih pet minuta, lai ne bu uvijekt tako. Čačiću brzo i vehementno riješi svoju veliku boljku: a to je neodlučnost i rezolutnost izmjenama u pravi trenutka kad ekipa diše na škrge. Sve ostalo u ovoj tekmi za uspomenu i dugo sjećanje, ekipi koja se prvi put sastala i odigrala. Najbolji: kalinić, Tudor i Jedvaj....gromko bravo....

JU
juma
13:20 28.05.2017.

Tudor je odigrao odlično, kao i na China cup-u gdje je imao dvije asistencije. Mislim kako bi ga trebalo pozvati za utakmicu protiv Islanda, buduci je Marko Pjaca ozlijedjen, a dobrih i brzih krilnih igrača i nemamo baš previše. Njegov jedini problem je što igra u Hajduku, gdje mu još nisu našli pravu poziciju u momčadi, a kod Pušnika je često bio i na klupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije