Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRATI IH POLICIJA i VOJSKA

Portugalce brine kvaliteta travnjaka

Simao
Reuters
17.11.2009.
u 17:46

Portugalski igrači nisu se više osvrtali na uvrede. Dan uoči utakmice odradili su trening te se okrenuli utakmici. Utakmici u kojoj po svaku cijenu žele osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo.

Portugalskim nogometašima nakon treninga glavni je problem bio teren.

– Moramo misli usmjeriti samo na rezultat, teren je jedino što nas zanima. Zabrinjava me kvaliteta terena, bit će teško igrati, no kako bude nama, tako će biti i našim protivnicima – kazao je Simao Sabrosa, dok je tehnički direktor portugalske reprezentacije ustvrdio da još nije vidio teren gori od zeničkog.

– Tek na kraju utakmice moći ćemo utvrditi za koju je momčad takav travnjak bio koban. Na njemu moramo igrati i na kraju pobijediti – kazao je portugalski izbornik Carlos Queiroz.

Nisu Portugalci zadovoljni niti sa sigurnosnim aktivnostima koje domaćini poduzimaju. Na Bilinu polju, oko stadiona, u hotelu, oko hotela s reprezentacijom je na svakom koraku pedesetak pripadnika portugalske sigurnosne agencije koji su dobili i dvije privremene dozvole za nošenje pištolja.

Svoje zvijezde neki policajci čuvaju i u civilu, odnosno u trenirkama portugalske reprezentacije.

Šef portugalske “sigurnosne parade” iživljavao se na novinarima iz BiH zabranjujući im ulazak u hotel na konferenciju sve dok im on to nije dopustio. Zatim je ušao u dvoranu i zatražio da se svi pomaknu nazad “pola metra” kako bi i time pokazao tko je “glavni”. Na stadionu Bilino polje pregledavao je svaku sitnicu ograničavajući sa svojim ljudima prilaz rubu travnjaka, ali je dopustio ulazak portugalske žandarmerije u teren!

Ministri na utakmici


Sve to će, izgleda, biti začinjeno posjetom utakmici ministra vanjskih poslova Portugala Luisa Amada, ministra obrane Augusta Santosa Silve te portugalskog ministra sporta Laurentina Diasa. Nakon protokolarnog dijela treninga Carlos Queiroz održao je zatvoreni trening na kojem je više razigravao svoju momčad nego uigravao svoju taktiku. Tom treningu prisustvovali su i Bruno Alves i Deco koji su zbog lakših ozljeda propustili posljednji trening u Portugalu. Igrači su ispred stadiona ispraćeni zvižducima, a svi Portugalci kazali su kako neće čuvati rezultat iz prve utakmice nego će igrati na pobjedu.

- Treneri rade svoj, posao, igrači svoj, a mi smo dva tima u prelijepoj zemlji i siguran sam da će biti velika utakmica na Bilinu polju - kazao je Queiroz.

Mnogi neće moći ući na stadion, pa se očekuje 20 tisuća ljudi koji će susret gledati na velikom ekranu u navijačkoj zoni koja je udaljena 300 metara od stadiona. Kao i Blatter, Simao također smatra da SP bez Portugala nije SP.

Komentara 15

DU
Deleted user
19:10 17.11.2009.

SP bez Portugala nije SP!!!!!!! Da li je moguce da je Blatter izvalio takvu glupost. pa sta je to Portugal osvojio zadnjih 25 godina? bili su 3ci u Njemackoj pa bila je i Hrvatska 3ca u Francuskoj! a da bili su i drugi na EP u Portugalu.(izgubili od Grcke u finalu...LOL).

PE
petrovve
20:14 17.11.2009.

Ovog Hamdiju je njegova nana lijepo naucila ,druge majke vrijedjat... Hamdija jadan si ,hajd na Avaz pa reci tako nekom od tvojih.

OB
-obrisani-
11:11 18.11.2009.

hajmo bosna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije