Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Katastrofa Portugala: Njemačka slavila s 4:0, Müller zabio tri gola!

Njemačka - Portugal
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/10
16.06.2014.
u 20:00

Igrač utakmice u Salvadoru bio je Thomas Müller koji je zabio tri gola.

Njemačka je uraganski otvorila Svjetsko prvenstvo i u prvom kolu skupine G sa 4:0 pregazila Portugal i nanijela mu najtraži poraz u povijesti svjetskih prvenstava. Igrač utakmice u Salvadoru bio je Thomas Müller koji je zabio tri gola.

Nijemci su sve riješili u prvih 45 minuta. Poveli su u 12. minuti nakon jedanaesterca koji je Pereira skrivio na Götzeu. Siguran realizator s bijele točke bio je Müller. Na 2:0 povisio je Hummels koji je 20 minuta kasnije skočio nakon kornera i zabio glavom.

Važan trenutak dogodio se u 37. minuti kada je Portugal ostao s igračem manje. Pepe je udario Müllera rukom, a nakon toga i glavom što je za srpskog suca Milana Mažića bio dovoljan razlog da braniča Real Madrida pošalje pod tuš. Njemačka je do kraja poluvremena iskoristila igrača više i pogotkom Müllera u 45. minuti povela 3:0.

Tempo je u nastavku pao, Nijemci su imali rezultat kojim su bili zadovoljni, dok Portugal s igračem manje nije imao snage. Konačni rezultat postavio je Müller u 78. minuti nakon dodavanja Schürrlea s desne strane.

Ofenzivac Bayerna postao je tako prvi igrač koji je na ovom Svjetskom prvenstvu zabio tri gola. Posjetimo, Müller je na SP-u prije četiri godine sa sedam golova bio najbolji strijelac, a danas je napravio dobar posao prema obrani tog naslova.

Portugal je uoči utakmice strepio hoće li Cristiano Ronaldo zbog ozljede moći zaigrati. Najbolji igrač svijeta ipak je nastupio, ali nije bio ni sjena onoga igrača iz Reala. Uglavnom je pokušavao iz slobodnjaka, no to nije bilo dovoljno da svoju momčad spasi od debakla na otvaranju Svjetskog prvenstva.

>> Kakav su dojam ostavile Hrvatska i BiH, mogu li u osminu finala?

Komentara 83

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
19:04 16.06.2014.

Kako je sudac lako i bez razmišljanja pokazao crveni Pepeu, jasno je onda da je i Neymar a udarac Modriću zaslužio crveni koji je još očitiji od ovog jer ovdje su se bar borili za loptu, a tamo je Neymar iz čistog mira udario Modrića koji je pao na zemlu još prije nego što je uopće lopta došla do njih ako je uopće i išla prema njima!

DU
Deleted user
18:56 16.06.2014.

Odlican sudac a ne ona japanska prodana dusa!!! Bravo Njemacka a od Ronalda se ne vidi ni R...

Avatar naturtrueb
naturtrueb
20:02 16.06.2014.

čisti primjer reda - rada - discipline

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije