Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Portoriko uz preokret stigao do drugog kruga

Renaldo Balkman
Foto: Reuters/Pixsell
04.09.2019.
u 14:41

Portoriko je serijom 8:0, pogodivši dvije trice, ostvario plasman među 16 najboljih reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu

Košarkaši Portorika preokretom su došli do pobjede 67:64 nad reprezentacijom Tunisa, kojom su se pridružili Španjolskoj kao druga momčad iz skupine C koja će naći u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Kini. 

U dvoboju odigranom u Guangzhouu Tunižani su u posljednje četiri i pol minute ušli s pet koševa prednosti (64:59), ali su do kraja utakmice ostali bez ijednog ubačaja.

Portoriko je serijom 8:0, pogodivši dvije trice, ostvario plasman među 16 najboljih reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu.

Renaldo Balkman je ubacio 14, a David Huertas 10 koševa za pobjednike, dok su Tunižane predvodili Salah Mejri i Omar Abada sa po 14 poena svaki.

Od 14:30 sati Španjolci će protiv Irana ići po treću pobjedu za maksimalan učinak u prvom krugu.

U skupini A Poljska je s uvjerljivih 80:63 svladala Obalu Bjelokosti pa će reprezentacija koja je zaustavila Hrvatsku na putu prema Svjetskom prvenstvu u drugi krug prenijeti šest bodova.

Adam Waczynski sa 16 koševa i Damian Kulig sa 14 poena bili su najbolji strijelci Poljaka, dok je Charles Abouo sa 23 koša bio najefikasniji igrač utakmice. U dvoboju za drugi krug domaćin Kina mora pobijediti Venezuelu.

U skupinama B i D igrane su utakmice za 3. mjesto i bolji učinak u nastavku natjecanja za plasman od 17. do 32. mjesta.

Nigerija je u skupini B s uvjerljivih 108:66 nadigrala Južnu Koreju, dok je u skupini D Angola u produžetku svladala Portoriko sa 84-81.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije