Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAĆA SINKOVIĆ

'Pomislili smo ako ovo preživimo, onda ćemo sve u životu'

Braća Sinković
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
25.12.2018.
u 22:37

- To ne radimo radi novca ili slave, već se radi o ljubavi prema sportu. Neke stvari kada novac nije uključen u većoj mjeri, su čak i bolje.

Iza braće Valenta i Martina Sinkovića još je jedna odlična godina, no tu ne misle stati, okreću se 2019. u kojoj im je cilj pobijediti u svakoj utrci. No, dečki unatoč svim medalja ne osjećaju uzvišeno.

- Kada nas netko takvo nešto upita, pomislimo na sve što smo postigli jer treniramo, radimo svoj posao, međutim nije baš da kada hodam ulicom o tome previše razmišljam - rekao je za Sportklub.hr Valent, dok je Martin dodao:

- Mi smo ovako među normalnim ljudima recimo visoki, ali među veslačima smo nekako prosječni pa se nikako ne osjećamo uzvišeno.

Veslanjem su se počeli baviti sasvim slučajno.

- Prošli smo puno opcija prije nego smo se odlučili za veslanje, imamo i starijeg brata Matiju koji je jednom prilikom na televiziji ugledao neki od sportova s čamcima, mama je nedugo zatim nazvala jedan od lokalnih veslačkih klubova i mi smo se tu našli - kaže Valent, dok Martin ističe:

- Pomislili smo ako preživimo ovaj sport koji ne donosi puno novca i slavu onda ćemo sve u životu preživjeti.

Braća Sinković
1/8

Valent se nadovezao:

- To ne radimo radi novca ili slave, već se radi o ljubavi prema sportu. Neke stvari kada novac nije uključen u većoj mjeri, su čak i bolje.

Otkrila su braća i što ih razdvaja od konkurencije.

- Teško je reći jednu stvar, ima više faktora.... najvažnija stvar je tehnika, trener je doveo tehniku do savršenstva, a mi smo poslušali njegove savjete. Mi smo i fizički pripremljeni, posjedujemo i tu važnu genetsku predispoziciju, ali tehnika je broj jedan. Veslački trening je drugačiji od fizičkih, nemamo vremena za razdvajanje sustava treninga na taktiku ili neke druge stvari. Kod nas je svaki trening istovremeno kondicija i tehnika.

Zlata se vežu uz njih, pa je zanimljivo čuti kako prihvaćaju poraze.

- Lani smo izgubili zlato, bili smo drugi, mi smo došli do te razine da kada nas netko pobijedi oni su presretni jer nisu očekivali da će nas pobijediti.

Otkrili su dečki i da im je drago vidjeti kada se djeca zainteresiraju za njihov sport.

- Sigurno je da naše medalje imaju određenu težinu, kada se djeca zainteresiraju za taj sport zbog naših uspjeha to je uvijek lijepa stvar - kaže Martin.

Braća zajedno veslaju od 2008., a ističu da baš činjenica da su braća jako puno im pomaže u veslanju.

Za kraj razgovora Martin i Valent su otkrili kako planiraju odraditi još dva olimpijska ciklusa, što znači još osam godina.

>> Pogledajte i gostovanje braće Sinković na Večernji TV-u

Komentara 1

Avatar dkoor
dkoor
23:40 25.12.2018.

Sve cestitke i puno uspjeha u daljnjem radu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije