Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završnica

Polufinale Davisova kupa: Belgija - Australija i Francuska - Srbija

David Goffin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
09.04.2017.
u 18:32

Polufinale Davisova kupa igrat će se od 15. do 17. rujna, a domaćini su Belgija i Francuska

U polufinalu Svjetske skupine Davisova kupa igrat će teniske reprezentacije Belgije i Australije, te Francuske i Srbije.

Australija je plasman u polufinale izborila pobjedom 4-1 protiv SAD, Belgija je povela s nedostižnih 3-1 protiv Italije, dok su Srbija i Francuska pobjede protiv Španjolske i Velike Britanije osigurale već nakon prva dva dana natjecanja.

Australija je nakon prva dva dana vodila 2-1,a odlučujući treći bod Australcima je donio Nick Kyrgios koji je svladao Sama Querreyja sa 7:6 (4), 6:3, 6:4. John Isner je u posljednjem dvoboju, nevažnom za konačan ishod, sa 7:6 (5), 6:3 nadigrao Sama Grotha.

Australija se po drugi put u posljednje tri godine plasirala u polufinale najmasovnijeg reprezentativnog teniskog natjecanja, a do sada je slavila 28 puta. Posljednji put 2003. godine.

Australija će u polufinalu igrati protiv Belgije koja je povela 3-1 protiv Italije. Odlučujući bod Belgijancima donio je David Goffin pobijedivši Paola Lorenzija 6:3, 6:3, 6:2. Belgiji je to drugi plasman u polufinale u posljednje tri godine, a do sada su dva puta bili drugi. Posljednje finale Belgijanci su igrali 2015. izgubivši od Velike Britanije.

U drugom polufinalnom paru igrat će Francuska i Srbija. Obje reprezentacije su već u subotnjoj igri parova došle do nedostižne 3-0 prednosti protiv Velike Britanije u Rouenu, odnosno Španjolske u Beogradu. Na koncu su i Francuska i Srbija slavile sa po 4-1.

Polufinale Davisova kupa igrat će se od 15. do 17. rujna, a domaćini su Belgija i Francuska.

Komentara 2

BE
Beogradjan
19:52 09.04.2017.

Finale: Srbija - Belgija, puna arena i naravno do pobede!!!

PE
peugeot
17:13 12.04.2017.

@Beogradjanin : Noah u dogovoru sa igracima je odlucio da se susret u Davisu sa Srbijom odigra na - sljaci! Bez obzira sto ce "Djoko" igrati za Srbiju Francuzi znaju biti velike "picajzle" kad se igra na sljaci. Njihov stil igre je ; "samo vracaj protivniku loptu u teren i cekaj da pogrijesi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije