Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davis Cup

Hrvatski zet donio Australcima trijumf nad SAD-om i polufinale

Nick Kyrgios
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.04.2017.
u 12:54

Australci će u polufinalu igrati protiv Belgije ili Italije.

Tenisači Australije svladali su reprezentaciju SAD sa 3-2 u četvrtfinalu Davis Cupa i po drugi put u posljednje tri godine plasirali se u polufinale najmasovnijeg reprezentativnog teniskog natjecanja.

Pobjedu Australcima donio je Nick Kyrgios (dečko Ajle Tomljanović) koji je u četvrtom dvoboju svladao Sama Querreyja sa 7-6 (4), 6-3, 6-4. John Isner je u posljednjem dvoboju, nevažnom za konačan ishod, sa 7-6 (5), 6-3 nadigrao Sama Grotha.

Australija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Belgije i Italije u kojem belgijski tenisači vode 2-1 uoči odlučujućih pojedinačnih dvoboja. Pobijede li Belgijci, oni će u polufinalu ugostiti Australiju, dok bi u slučaju polufinalnog dvoboja s Talijanima Australci bili domaćini.

Australci su, nakon Amerikanaca, druga najuspješnija nacija u Davis Cupu, u kojem su trijumfirali 28 puta. Posljednji put su bili u finalu 2003. godine, kad su u borbi za srebrni trofej kao domaćini nadigrali Španjolsku.

U drugom polufinalu Francuska će u rujnu ugostiti Srbiju, nakon što su obje reprezentacije već u subotnjoj igri parova došle do nedostižne 3-0 prednosti protiv Velike Britanije u Rouenu, odnosno Španjolske u Beogradu.

Davis Cup - četvrtfinale

Charleroi: Belgija - Italija 2-1

Brisbane: Australija - SAD 3-2

Rouen: Francuska - Velika Britanija 3-0

Beograd: Srbija - Španjolska 3-0

>>Ivanišević: Nadam se da će se Ćorić vratiti u reprezentaciju, a Đoković će opet biti 'broj 1'

Komentara 2

DU
Deleted user
15:22 09.04.2017.

Ah, kako samo igra nas zet; zna Ajla izabrati...;))

PE
peugeot
17:16 12.04.2017.

Bok, decki ! Otkad je to ovaj "kestenjasti" Grk-Malezijac postao hrvatski zet? Ajlila mati je Bosanka, samo da se zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije