Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češka

Polovica Čeha skeptična: Nećemo proći skupinu na Euru!

Navijači
Foto: Press Association/Pixsell
13.12.2015.
u 11:00

Najveća češka zvijezda je vratar Petr Čech (33) koji je 7 puta u zadnjih 10 godina proglašavam igračem godine

Gotovo 50 posto čitatelja u anketama najprestižnijih čeških medija smatra kako njihova nogometna reprezentacija neće proći skupinu. No, momčad koja je kvalifikacije završila ispred Turske i Nizozemske sigurno nije za podcijeniti.

U kvalitetu njegove momčadi uvjeren je Pavel Vrba, češki izbornik koji je pet puta proglašavan trenerom godine u domovini (2010.-2014.). Uostalom, Česi su igrali na svakom od šest europskih prvenstava od raspada bivše države. A Vrba je Viktoriji Plzenj (2008.-2013.) donio prvi naslov prvaka u povijesti, kao i naravno plasman u Ligu prvaka. Za njega kažu kako želi da njegova momčad igra atraktivan i moderan nogomet. Kvalifikacijsku skupinu prošli su s 22 boda, dva više od Islanda, četiri od Turske od koje su po jednom izgubili (0:2) i pobijedili (2:1).

Zanimljivo je da su baš Turci na Euru 2008. godine izbacili i Čehe i Hrvate. Sa Česima nikada nismo igrali natjecateljsku utakmicu, u Puli smo ih 2011. u prijateljskom susretu pobijedili 4:2. Dva pogotka postigao je Nikola Kalinić, a po jedan Eduardo i Iličević. To je jedini put da su u modernoj povijesti primili četiri pogotka. Prvi put pobijedili smo ih 5:2 nakon jedanaesteraca, davne 1996. godine na Kupu kralja Hasana u Maroku.

Za nas je Euro 1996. godine bio traumatičan nakon poraza u četvrtfinalu od Njemačke.

>> Koja će biti Hrvatska u skupini s Turskom, Češkom i Španjolskom?

Komentara 6

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:58 13.12.2015.

Oprez je majka mudrosti.. nadam se da su anketari u pravu.

HH
helgin@hogar
15:20 13.12.2015.

cesi nista vi ne brinite, nasi se ne bore!

VI
vidigal
17:23 13.12.2015.

spanjolci prvi, hrvatska druga, slavenska braca cesi treci, talibani zadnji.... ne treba zaboraviti da i 4 treceplasiranih idu dalje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije