Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjeci rukometnog EP-a

Poljaci poraz od Hrvatske usporedili s Henryjevom rukom

Lino Červar
Pixsell
05.02.2010.
u 19:32

- Bolje da se poljski izbornik brine o tome zašto nije imao rješenja za našu 5-1 obranu nego da sada optužuje suce - kaže Červar.

I tjedan dana nakon završetka rukometnoga EP-a polemike u Poljskoj, čija je reprezentacija osvojila četvrto mjesto, ne prestaju. Poljacima nije sporna utakmica za treće mjesto koju su izgubili od Islanda, nego polufinalna s Hrvatskom. Poljska reprezentacija smatra, točnije njezin izbornik Bogdan Wenta, da su norveški suci u Beču pokrali Poljake jednostranim odlukama.

– Rana koja nam je nanesena dugo će zacjeljivati – komentira Wenta suđenje u susretu s Hrvatskom.

Kritike iz poljske reprezentacije idu i dalje, Poljaci traže promjenu suđenja u europskim rukometnim natjecanjima, a Wenta tvrdi da su ga nakon polufinala delegati EHF-a tapšali po ramenu izražavajući mu suosjećanje, ali nitko nije hrabar da kaže kritiku naglas. Poljski izbornik uputio je pismenu žalbu Europskom rukometnom savezu žaleći se na norveške suce u utakmici prije tjedan dana koju je usporedio s nogometnom utakmicom u Parizu i Henryjevom rukom pri golu Iricma!?

– Gledajte utakmicu sada, bez emocija! Kamere ne varaju, kao što ne varaju ni u slučaju Francuza koji je postao heroj igrajući rukom – ističe poljski rukometni trener koji je u “spornom” polufinalu s Hrvatskom izbrojio deset sudačkih odluka na štetu Poljske te nepravedni žuti karton koji je dobio, a za koji su mu se suci, prema tvrdnjama poljskih medija, ispričavali nakon utakmice. Poljskom rukometašu Marcinu Lijewskom na utakmici s Hrvatskom izbijen je zub, a suci nisu reagirali, kao ni kad je Ivan Čupić, po Wentinim riječima, namjerno zadržao loptu nakon sučeva zvižduka, a nije bio kažnjen. U opširnom razgovoru za jučerašnje izdanje poljskog dnevnika “Dzennik”, poljski izbornik ističe da je spominjani prigovor i žalbu EHF-u uputio u svoje ime, a ne uime Poljskog rukometnog saveza.

– Mi smo izbrojili malo više sudačkih pogrešaka na štetu Hrvatske u onom finalu s Danskom 2008. godine na EP-u u Norveškoj, pa nikomu ništa. Možda je Wenta trebao bolje reagirati na našu 5-1 obranu nego što je stalno tražio sudačke pogreške – rekao je hrvatski izbornik Lino Červar.

Komentara 5

MO
morales
14:06 06.02.2010.

Koji *diot! Polomili su nam pola ekipe, sreća da su navikli naši na batine, uvjerljivo su najgrublja reprezentacija (čak su i Francuzi prema njima male bebe!) i onda ide nekome nešto pregovarati. Pa da je pravednoga suđenja, ne bi njemu pola ekipe dočekalo kraj utakmice! I bravo Lino, jadno je kad ovako skreće pozornost na svoju nesposobnost, jer stvarno su pokazali da im je svaki gol u 2. poluvremenu ravan čudu!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
22:28 05.02.2010.

ajde konačno da je neko još osim Hrvatske osjetil kak je to kad sudac očigledno sudi protiv tebe....podsjetnik finale SP\'09 sudac pedersen, finale EP\'08....

DU
duvno
00:48 06.02.2010.

venta htio bih ti nešto napisati ,ali pošto ovo nebuš čital onda ti nebum ni napisal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije