Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liberija

Nakon igračkog, i politički uspjeh: George Weah izabran za predsjednika

George Weah
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
27.12.2017.
u 21:06

U drugom krugu predsjedničkih izbora George Weah je pobijedio Josepha Boakaija. Osvajač Zlatne lopte tako je postao 25. predsjednik Liberije

George Weah (51) izabran je za predsjednika Liberije! Nekada najbolji nogometaš svijeta, koji je osvajao naslove u Italiji i Francuskoj postao je vođa država u zapadnoj Africi na obali Atlantskog oceana.

Weah ima bogatu sportsku karijeru, izabran je za afričkog nogometaša stoljeća, te je postao prvi afrički igrač sa Zlatnom loptom. Tijekom karijere igrao je za Chelsea, Manchester City, Monaco, PSG i Milan, nakon što je prestao igrati nogomet otišao je u politiku.

George Weah
1/17

U listopadu su mediji prenijeli vijest da je George Weah postao liberijski predsjednik, ali tada je bio prvi krug glasovanja u kojem je bivši nogometaš vodio. Tada su na tu informaciju mnogi nasjeli, a među njima i Arsene Wenger, njegov bivši trener u Monacu.

No u drugom krugu predsjedničkih izbora George Weah je pobijedio Josepha Boakaija. Bivši osvajač Zlatne lopte tako je postao 25. predsjednik Liberije.

- Želimo osigurati budućnost zemlji i njenim ljudima. Zadnjih godina stvari su krenule nizbrdo i puno ljudi živi u teškom siromaštvu, bez vode i struje. I ja sam kao većina vas osjetio što to znači biti siromašan, ponekad nisam imao ni dovoljno hrane - rekao je George Weah uoči kandidature za predsjednika.

Weah je poznat i po humanitarnom radu. 

George Weah
1/24

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije