Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESI U NOGOMETU

Političari, nogometni treneri, kapetani... Svi su protiv Superlige

FILE PHOTO: Premier League - Manchester City v Manchester United
Dave Thompson/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
19.04.2021.
u 12:37

- Apsolutno sam zgađen, najviše Manchester Unitedom, za koji navijam 40 godina, i Liverpoolom. Liverpool tvrdi da su narodni klub, You'll Never Walk Alone, navijački klub. -

Službeno je osnovana i potvrđena Superliga, liga u kojoj bi bilo 20 najboljih europskih klubova koje je osnovalo 12 klubova osnivača. Na popisu su trenutno Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham, Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Inter, Juventus i Milan.

Pljušte reakcije sa svih strana, a ovu odluku i osnivanje oštro je osudio jedan od najpoznatijih nogometnih stručnjaka, sir Alex Ferguson. Trener koji je s Manchester Unitedom osvojio 38 trofeja, od čega 13 Premiershipa i dvije lige prvaka.

- Razgovor o Superligi je odmak od 70 godina europskog klupskog nogometa. Everton troši 500 milijuna funta za izgradnju novog stadiona s ambicijom igranja u Ligi prvaka. Navijači diljem svijeta vole natjecanje kakvo jest.- Osvrnuo se i konkretno na Crvene Vragove te dodao: -Nisam siguran da je Manchester United umiješan u ovo jer nisam dio procesa donošenja odluka.-

Osim njega, reakciju koja je već obišla cijeli svijet došla je od Unitedovog bivšeg braniča Gary Nevillea. U trenutku komentiranja utakmice Manchestera protiv Burnleya oštro je kritizirao te planove. - Mislim da je iznošenje ovog prijedloga usred COVID-a, usred ekonomske krize, apsolutni skandal.- Odgovor na ovo imali su odmah spremni iz Superlige, čiji je predsjednik ujedno predsjednik i Real Madrida, Florentino Perez prokomentirao da im je drago što su ovo učinili tijekom pandemije. 
-Pomoći ćemo nogometu na svakoj razini i postaviti ga na njegovo mjesto u svijetu koje zaslužuje. Nogomet je jedini globalni sport u svijetu s više od četiri milijarde navijača i naša je odgovornost kao najvećih klubova odgovoriti na njihove želje.

Inače, na osnivanje su se oglasili i politički dužnosnici. Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je -Predsjednik Republike pozdravlja stajalište francuskih klubova da odbiju sudjelovanje u europskom nogometnom projektu Superlige koji ugrožava načelo solidarnosti i sportskih zasluga. -

Preostaje nam za vidjeti što će dalje francuski predsjednik reći jer se već spominje da bi se ovoj ekipi trebao pridružiti i PSG, a ne bi bili čudno da još netko od Francuza završi u Superligi. 

Britanski premijer, Boris Johnson oglasio se na svom službenom profilu na Twitteru te poručio: -Udarili bi u srce domaće lige i zabrinuli navijače diljem zemlje. Uključeni klubovi moraju odgovoriti svojim navijačima i široj nogometnoj zajednici prije poduzimanja daljnjih koraka. 

Za kraj vratimo se još na Gary Nevillea koji kaže da je ovo sve jedna pohlepa.  - Apsolutno sam zgađen, najviše Manchester Unitedom, za koji navijam 40 godina, i Liverpoolom. Liverpool tvrdi da su narodni klub, You'll Never Walk Alone, navijački klub. Manchester United, 100 godina povijesti, rođen je u radničkoj klasi ovdje, a sad želi bez natjecanja u novu ligu. Potpuna sramota.-

Preostaje nam za vidjeti što će biti sa ovom Superligom, ali jedno je sigurno. Zašto bi u 20 najboljih klubova prednost imali Arsenal, Tottenham, Manchester United naspram primjerice Leicestera, West Hama, nizozemskog Ajaxa ili talijanske Atalante

Komentara 2

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:04 19.04.2021.

Sir Alex objektivan kao i uvijek. Svi krivi osim manua.

K0
Konjina2.0
14:10 19.04.2021.

Super, izdvojili ste onih par kojima ideja ne odgovara. Ideja je dobra, neka najbolji igraju protiv najboljih. Ne želim gledati NK Donja Mlaka protiv Barcelone...nitko ne želi osim onih 100 navijača Donje Mlake. Nema tu nikakve zarade ni atraktivnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije