Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON EURA

Policija uhitila četiri osobe zbog rasističkih napada: 'Suočit će se s posljedicama'

Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
Lee Smith/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15.07.2021.
u 18:20

"Usko surađujemo s platformama koje nam pružaju podatke potrebne za napredovanje istrage", rekao je šef policije Mark Roberts

Britanska policija uhitila je četiri osobe zbog internetskog rasističkog zlostavljanja usmjerenog na članove engleske nogometne reprezentacije nakon poraza u finalu Europskog prvenstva.

Specijalna policijska jedinica istražuje uvredljive komentare na društvenim mrežama nakon što su trojica tamnoputih engleskih nogometaša, Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka, bili meta rasističkog zlostavljanja nakon promašaja jedanaesteraca u finalu.

"Usko surađujemo s platformama koje nam pružaju podatke potrebne za napredovanje istrage", rekao je šef policije Mark Roberts.

"Ako utvrdimo da stojite iza ovog zločina, ući ćemo vam u trag i suočit ćete se s ozbiljnim posljedicama svojih sramotnih postupaka," dodao je.

U srijedu je policija u Manchesteru potvrdila da je uhitila 37-godišnjaka iz Ashton-upon-Merseyja nakon što je objavio poruke mržnje nakon nedjeljne utakmice.

Britanski premijer potvrdio je u srijedu da će vlada izmijeniti zakon koji će dopustiti strože kazne i zabranu dolaska na utakmice zbog rasističkih primjedbi na mrežama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije