Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJENIČKA ATMOSFERA

Policija u Splitu nakon finala Kupa privela 29 navijača: "Nije bilo većih incidenata"

Split: Armada bacala baklje na svečanu ložu. Jedna je uletjela među uzvanike
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
27.05.2022.
u 07:50

- Za vrijeme, ali i prije, te poslije javnog okupljanja poduzimali smo niz operativnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

Splitska policija za vrijeme održavanja utakmice između Rijeke i Hajduka nije zabilježila nerede navijača, tek je privela 29 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako kažu, obzirom na činjenicu da je javno okupljanje okarakterizirano kao sigurnosno visoko rizično, te broj posjetitelja, a radilo se o 30.000 ljudi stanje sigurnosti prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja bilo je na zadovoljavajućoj razini.

- Za vrijeme, ali i prije, te poslije javnog okupljanja poduzimali smo niz operativnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Sinoć i danas tijekom čitavog dana bili smo intenzivno nazočni u centru grada i na mjestima gdje su se okupljali navijači, te nismo zabilježili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i zadržali smo stanje sigurnosti na dobroj razini - rekli su u policiji.

26.05.2022., Split -Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uz to je policija provela organizirani prihvat i pratnju prijevoza oko tri tisuće gostujućih navijača iz Sjeverne luke i Dugopolja do mjesta održavanja javnog okupljanja, a osigurana im je i pratnja prijevoza nakon javnog okupljanja. Pratnje gostujućih navijača prošle su bez zabilježenih incidenata, a policija je osigurala cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača, navode u policiji.

Na stadionu su za vrijeme utakmice zabilježili paljenje pirotehnike i u jednom slučaju bacanje pirotehnike prema gledateljima, odnosno svečanoj loži. Srećom tu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Mirno stanje bez većih incidenata zabilježeno je i tijekom navijačkog slavlja u gradu, dodali su u policiji.

>>> Pogledajte euforiju nakon kraja utakmice i utrčavanje na travnjak Poljuda

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
07:56 27.05.2022.

Policija u Splitu nakon finala Kupa uz Boga i domoljublje privela 29 navijača: "Nije bilo većih incidenata od devastiranja, uriniranja, psovanja, vandalizma i obićnog zavicajskog balkanizma"

VK
vječni krojf
21:18 27.05.2022.

Valjda su od Nadbiskupa Bozanića zatražili odobrenje za nedeljnu misu za provedene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije