Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED HOTELA

Sramota policije u New Yorku: Greškom priveli poznatog tenisača

James Blake
Foto: Printscreen Youtube
12.09.2015.
u 10:12

- Policajac se nije predstavio, nije pitao moje ime, pročitao moja prava niti me na bilo koji način tretirao s dostojanstvom kakvo zaslužuje svaka osoba koja hoda ulicama ove zemlje - poručio je Blake.

Policija u New Yorku pogreškom je privela bivšeg američkog tenisača Jamesa Blakea. Policija je to napravila na vrlo grub način i pri tom lakše ozlijedila 35-godišnjeg Blakea.

Incident se dogodio ispred hotela na Manhattanu u kojem je Blake bio smješten. Nekadašnji četvrti igrač svijeta čekao je prijevoz na US Opena kada je policajac u civilu dotrčao do njega, bacio na pod i stavio mu lisičine na ruke.

- Mislio sam da je to netko koga poznajem iz srednje škole i da će me zagrliti. Stoga sam se nasmijao - poručio je Blake.

- Ne znam je li to bilo po rasnom ključu, no bila je to nepotrebna upotreba sile. Vjerojatno je rasni faktor bio uključen, no to nije razlog da ovo policija napravi bilo kome - smatra Baleka koji je dodao:

- Policajac se nije predstavio, nije pitao moje ime, pročitao moja prava niti me na bilo koji način tretirao s dostojanstvom kakvo zaslužuje svaka osoba koja hoda ulicama ove zemlje.

Šef policije William Bratton ispričao se zbog incidenta te dodao da Blake izgleda kao "brat blizanac" traženom kriminalcu.

>> Čilić objasnio zašto je izgubio: 'Razmišljao sam o povlačenju'

Komentara 8

LE
lenger
13:01 12.09.2015.

Još je dobro i prošao. Policija tamo prečesto uoči grešku tek nakon 25 god robije.

GV
golub Vaso
12:08 12.09.2015.

Demokracija na djelu.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:07 12.09.2015.

Dobro da ga nisu prepoznali nakon brojanja rupa od metaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije