Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan rezultat

Pokrenuta istraga o namještanju utakmice Dinamo – Lyon!

Domagoj Vida
Screenshot Youtube
08.12.2011.
u 12:05

France Press piše da je istragu pokrenula agencija za provjeru klađenja ARJEL.

Nevjerojatan rezultat utakmice Dinama i Lyona nije zanimljiv samo kao rekord Lige prvaka. Naime, dan nakon debakla plavih na Maksimiru strani mediji raspisali su se o tome da je utakmica namještena!

Pobjeda Lyona u Maksimiru od 7:1 toliko je nevjerojatna da iz Amsterdama stižu optužbe da je riječ o namještaljci. A France Press prenosi da je agencija za provjeru klađenja ARJEL pokrenula i istragu.

Naime, rezultat iz Maksimira najteže je pao Ajaxu koji je zbog njega ostao bez knock-out faze Lige prvaka. Iako su izgubili od Reala 0:3, presudio im je rezultat Dinama i Lyona pa kopljanici nisu mogli doći sebi nakon što su čuli kako je završila utakmica u Zagrebu.

– Nismo mogli ni u najgorim snovima zamisliti da bi Lyon mogao pobijediti u Zagrebu 7:1! Kada sam čuo rezultat, nisam mogao vjerovati! Trebat će nam nekoliko dana da se oporavimo od ovog šoka – rekao je vezni igrač Ajaxa Christian Eriksen.

Nakon 7:1 Francuzi se nisu radovali

De Boerovoj momčadi na Amsterdam Areni poništena su dva regularna pogotka pa nije ni čudo da sumnjaju na urotu protiv njih.

''Dva gola Ajaxa poništena su bez razloga, a dva gola Lyona postignuta su iz zaleđa. Vidljivo je da su se igrači Dinama odmarali i nisu igrali s fanatizmom. Čudno je da se Francuzi nakon 6:1 i 7:1 nisu radovali, kao da su već znali... A Domagoj Vida namigivao je Gomisu kod vodstva 5:1'', pišu nizozemski mediji.

Potrudili su se pa našli Vidinu sliku od prije dvije godine dok je još igrao za Osijek, a kada je uhvaćen kako izlazi iz kladionice.

De Boer: Uefa mora istražiti Dinamo

Trener Nizozemaca dao je puno teže riječi.

– Asistent mi je rekao kako su golovi padali nekako prelagano. U pola sata šest golova? Uefa bi to morala istražiti – rekao je De Boer.

U zemlji vjetrenjača otišli su jako daleko pa je na internetskom portalu ajaxinside.nl objavljena slika uplatnice po kojoj ispada da je Lyon Dinamu uplatio čak 2,1 milijuna eura da im puste utakmicu. Doduše, izgleda prilično neuvjerljivo i neformalno.

Vodeći španjolski mediji uhvatili su se snimke na kojoj se vidi kako stoper Dinama Domagoj Vida namiguje Bafetimbiju Gomisu nakon Lyonova petog gola te podiže palac kao znak odobravanja. Screenshot je objavio madridski dnevnik AS koji piše o ''apatiji Ivana Kelave'', a u Marcinu tekstu piše da je svaka prijetnja u kaznenom prostoru plavih bila gol.

France Press piše da je istragu pokrenula agencija za provjeru klađenja ARJEL iz koje su poručili da će s rezultatima izaći već u četvrtak popodne, a iz francuskog kluba poslali su službeno priopćenje kako podržavaju istragu.

Ključne riječi

Komentara 103

DU
Deleted user
12:15 08.12.2011.

Nije moguce. 1-7 je zbog nekvalitetnog Dinama. Dovoljno je da istraga pogleda facu Jurcica pa ce prestati istragu.

DU
Deleted user
12:15 08.12.2011.

Frane press...jel to neki naš? hehehehehe

Avatar sajeta.kom
sajeta.kom
15:46 08.12.2011.

Mamiću majstore!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije