Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čarobni LAUDA

Pogledajte kako je Lauda 'pobijedio smrt'! Gorio je u bolidu, stigao i svećenik...

Niki Lauda
Foto: Twitter/Screenshot
1/19
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.05.2019.
u 10:32

"Brz povratak bio je dio moje strategije, a ne sjediti kod kuće i razmišljati o onome što mi se dogodilo", kazao je

Tužna vijest o smrti legendarnog Nikija Laude glavna je tema automoto svijeta. Kolege, prijatelji i navijači opraštaju se s Austrijancem, a mnogi su se u emotivnim porukama prisjetili trenutka kada je Lauda pobijedio smrt i unatoč teškim opeklinama ''odlučio'' nastaviti živjeti

Godine 1976. na njemačkom Grand Prixu, Lauda se zabio u ogradu brzinom od 200 kilometara  na sat.

Unatoč teškim opeklinama koje je tada zadobio na Nürburgringu i koje su ostavile traga za cijeli život, Lauda se vratio nevjerojatno brzo.

Niki Lauda
1/19

"Udarac je bio tako snažan da mi je kaciga odnesena s glave", rekao je jednom o toj nesreći. Njegov Ferrari zapalio se i trebalo je 55 sekundi da ga se izvuče iz vozila. Dotad je već dobio teške opekline lica, kože lubanje i desnog uha i oštećenja pluća.

U bolnici, svećenik mu je dao posljednju pomast

"Ali nisam želio umrijeti. Želio sam i dalje živjeti", rekao je Lauda četiri desetljeća nakon nesreće. Ali nije želio samo živjeti, želio se i dalje natjecati. Samo 42 dana nakon nesreće, bio je već ponovno za volanom i zauzeo četvrto mjesto na utrci u Monzi.

"Brz povratak bio je dio moje strategije, a ne sjediti kod kuće i razmišljati o onome što mi se dogodilo", kazao je.

Nakon ozljede nastavio je nositi svoju crvenu šiltericu, najprije kako bi mu zadržala zavoje na glavi, a potom kako bi ga ljudi gledali u oči, a ne glavu punu ožiljaka od opeklina.

Nakon prvog naslova prvaka F1 1975., Lauda je taj naslov osvojio još dvaput, 1977. – godinu dana nakon nesreće, i 1984.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije