Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv Joshue

Pogledajte sučeljavanje za meč godine - Kličko je opsjednut: 'Jedan pucanj i jedno ubojstvo'

Kličko - Joshua
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.02.2017.
u 15:20

40-godišnji Ukrajinac kaže da je opsjednut ciljem da treći put postane svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Vladimir KličkoAnthony Joshua 29. travnja sučelit će se u boksačkom meču godine, a borit će se za IBF, WBA i IBO pojase. Okršaj je zakazan na Wembleyju, a boksači su ovih dana u New Yorku odradili promociju borbe. Konferencija za medije i sučeljavanje održani su u Madison Square Gardenu.

- Vi znate da ja nisam gotov, zar ne? - pitao je Kličko okupljene novinare, prenosi CroRing.

Komentar je uslijedio na razgovor o tome kako će Kličko biti upamćen. U karijeri već ima 63 pobjede i 23 uspješne obrane naslova prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

I da sada ode ostao bi upamćen kao jedan od najvećih teškaša svih vremena. No, on se sprema za obračun s Joshuom pred 90 000 gledatelja na Wembleyu.

40-godišnji Ukrajinac kaže da je opsjednut ciljem da treći put postane svjetski prvak u teškoj kategoriji. Opsjednut je izraz koji cijelo vrijeme koristi i kao hashtag na Twitteru. Prethodno je tu opsesiju opisao kao proces u pet koraka. Sada ju je skratio na dva.

"Vrlo je jednostavno. Umjesto pet sada su tu dva koraka. Prvi korak je staviti cilj ispred sebe, cilj mog života je postati trostruki svjetski prvak, a drugi je taj da sam opsjednut prvim korakom. Opsesija znači da ja to živim, dišem i ovo je moja prilika. Imam samo jednu priliku i moram je uzeti. Jedan pucanj, jedno ubojstvo, jedna prilika - ništa više."

"U Joshui vidim svoje odraze. Bio sam tamo, učinio to i kao malo stariji mogu shvatiti ciklus života i vidjeti da osoba koja je za mnom će imati isto iskustvo kakvo sam i ja imao."

"Ta iskustva ne možete kupiti u dućanu, morate ih steći tijekom života i to je ono što vidim u Anthonyju. I on je u neku ruku moja kopija što se tiče vještine i veličine, samo drugačije izgleda. Definitivno me podsjeća na mene i na neki način totalno ga mogu pročitati."

Uvod u borbu Klička i Joshue protječe u pravom džentlmenskom ponašanju. Za prodaju ulaznica nisu bila potrebna vrijeđanja i skandali, samo dvojica vrhunskih teškaša.

"Boks nikad nije bio mrtav niti će ikada umrijeti. Ovo je jedan od najuzbudljivijih sportova i veliki je dio društva. Ovo je nevjerojatno, boks je rođen u Engleskoj i sada smo srušili sve rekorde po prodaji ulaznica. Borio sam se pred 30, 40, 50, 60 tisuća gledatelja, ali nikad pred 90 000. Tako da će to biti novost i za mene. Uz to borim se protiv najvećeg mogućeg izazova jer Anthony je pravi atleta, ambiciozan, olimpijski pobjednik i svjetski prvak. I ono što je najnevjerojatnije za ovaj naš sport ne pričamo sranja. Nema ogovaranja, nema bacanja stolova i boca, nema riječi na j kako bi prodali borbu. Tu su samo dva olimpijska pobjednika jedan nasuprot drugome, koji poštuju jedan drugoga, rukuju se i kažu: Vidimo se u ringu i žele sreću jedan drugome. Tako se glanca ovaj naš sport i čini boljim."

'Dr. Steelhammer' je napomenuo i da će tijekom osmotjednog trening kampa u Ukrajini i Austriji biti testiran od strane Dobrovoljne antidopinške agencije (VADA). Joshua je u utorak izjavio da se neće boriti ako obojica ne budu pod strogim antidopinškim programom. Ukrajinac nije imao problem s tim, iako je u prošlosti bio kritiziran jer nije redovno sudjelovao u testiranju urina i krvi na doping.

 

Komentara 1

OB
ObrenM
11:46 02.02.2017.

Klicko je gospodin koji se ne razbacuje sa hvalama niti bezobrazlucima.Ne znam po kojoj osnovi kod nas nije omiljen od nekih ljudi koji kod nas nesto znace u svijetu boksa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije