Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK EKSPERIMENTIRA

Pogledajte što pišu francuski mediji uoči Vatrenih: Jedan ih detalj posebno brine...

PIXSELL/Screenshot
14.10.2020.
u 10:43

Daleko je ovo od klasične post-Covid utakmice, a preblizu finalu Svjetskog prvenstva 2018. da bi Hrvatska ovu utakmicu gledala kao običnu. Pijetlovi će imati uzbudljivu večer, najavljuje francuski list

Kretanje, ključ uspjeha dijamantne formacije Pijetlova, pišu uoči ogleda u 4. kolu Lige nacija u uglednom francuskom listu L' Equipe.

- Uspjeh sheme koju Didier Deschamps koristi jest zapravo u puno više kretanja ofenzivaca nego li što je bilo protiv Portugala. Ne mora nužno 4-4-2 postati glavni sistem  u kojemu Francuska igra, ali nakon što ga je testirao u dvije utakmice, Deschamps bi volio da postane jedna od mogućih opcija njegovih igrača: Želim proširiti naš spektar mogućnosti u igri - najavio je francuski izbornik.

- Povratak osvete za Svjetsko prvenstvo - naglasili su u drugom naslovu iz istog medija.

- Daleko je ovo od klasične post-Covid utakmice, a preblizu finalu Svjetskog prvenstva 2018. da bi Hrvatska ovu utakmicu gledala kao običnu. Pijetlovi će imati uzbudljivu, ali zeznutu večer - najavljuje francuski list. 

Oduševljeni su francuski mediji i što će biti gledatelja na tribinama. 

- Prvi puta u 11 mjeseci će 'Les Blues' igrati pred više od 1.000 gledatelja. Dapače, na maksimirskom stadionu će ih biti 7.000. Utakmica pred našim očima će, napokon, imati poznati zvuk. Držat ćemo distancu, ali sigurno ćemo osjetiti toplinu popunjenih tribina - piše L'Equipe

DD: Ovo je trenutak za promjene

Kada su ga francuski novinari pitali što je njegova taktika za Hrvatsku i hoće li nastaviti s inovacijama nakon što je uveo novi sistem igre, Deschamps je odgovorio kako će s inovacijama nastaviti još cijeli ovaj mjesec, a onda će se okrenuti 'operaciji Euro'. 

- Rujan, listopad i studeni sam shvatio kao mjesece u kojima stvari mogu činiti drugačije prije nego se prebacimo na sistem za Euro. U ožujku će biti na knap. Još uvijek imamo puno pitanja i nedoumica - rekao je francuski izbornik.

POGLEDAJTE GALERIJU: Posljednji trening prije Francuske

1/2

- Promjena sa Giroudom na klupi, a Ben Yedderom ili Martialom u napadu moguća je protiv Hrvatske. Mbappé je, naravno, nedodirljiv, a velika je želja u formu i dobro raspoloženje vratiti Griezmanna kojem je prelazak iz Atletica u Barcelonu bio jedan od lošijih poteza u karijeri - kažu Francuzi i naglašavaju najveću hrvatsku opasnost po njih na terenu - Luku Modrića.
 
- Nije on bez veze dobio Zlatnu loptu. U rujnu smo imali smo jednu veliku opasnost manje za nas: nije igrao Luka Modrić. S njim su Hrvati jači tehnički, psihički, taktički... Na svaki zamislivi način. 

Komentara 1

BI
Biouskoli91
11:01 14.10.2020.

Je'l moze jedan naslov bez 'jedan detalj'? Hvala, uprava vodovoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije