Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Razočarali: Francuzi odigrali bez golova protiv Portugala...

FRA, Testspiel, Frankreich vs Ukraine
EXPA/PIXSELL
11.10.2020.
u 23:33

Sudar svjetskog i europskog prvaka nije ponudio spektakl, pogotovu u vrlo opreznom prvom dijelu. Najbolju šansu na utakmici imao je u 47. minuti Mbappe, ali je njegov udarac iz blizine obranio vratar Rui Patricio

 U utakmici najjačeg razreda Lige nacija nogometaši Francuske i Portugala su odigrali u Parizu bez golova 0-0. 

Sudar svjetskog i europskog prvaka nije ponudio spektakl, pogotovu u vrlo opreznom prvom dijelu. Najbolju šansu na utakmici imao je u 47. minuti Mbappe, ali je njegov udarac iz blizine obranio vratar Rui Patricio, da bi Portugal u završnici imao nekoliko opasnih šuteva prema Llorisu. 

U ovoj skupini ranije je Hrvatska porazila u Zagrebu Švedsku s 2-1. Portugal i Francuska vode s po 7 bodova, Hrvatska ima tri, a Švedska je bez bodova.    

U utakmici najjačeg razreda Lige nacija u nedjelju Englezi su na Wembleyu svladali Belgiju s 2-1, dok je Bosna i Hercegovina u Zenici odigrala 0-0 s Nizozemskom. Englezi su iznenadili prvu reprezentaciju svijeta po FIFA renkingu, a slavili su preokretom. Romelu Lukaku je doveo Belgijance u vodstvo iz penala u 16. minuti nakon što ga je oborio Dier, a Marcus Rashford je u 39. minuti, također iz kaznenog udarca nakon što je Meunier srušio Hendersona. U 64. minuti pobjednički gol je zabio Mason Mount, ali uz puno sreće jer je njegov udarac okrznuo Alderweirelda i prevarila vratara Mignoleta.

Danka je u drugoj utakmici slavila kod Islanda s 3-0. Englezi vode sa 7 bodova, Belgija je ostala na šest, dok Danska ima 4, a Island jedan bod. 

U Zenici je BiH, koja je ostala bez EURA u četvrtak protiv Sjeverne Irske, uspjela ostati neporažena protiv favoriziranih Nizozemaca. Gosti su bili opasniji, pogotovu u drugom dijelu, ali je junak dvoboja bio vratar Ibrahim Šehić s nekoliko dobrih obrana. U ovoj skupini Poljska i Italija su igrali bez golova 0-0. 

U ligi B Srbija je nakon uspjeha u Norveškoj izgubila u Beogradu od Mađarske 0-1 golom Norberta Konyvesa u 20. minuti, dok su u istoj skupini Rusija i Turska igrali 1-1. 

U ligi C Slovenija je u gostima pobijedila Kosovo s 1-0 pogotkom Vučkiča (22).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije