Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Pogledajte kako je Hrvatska U-21 pobijedila Ukrajinu 2:0

'11.08.2013., Zagreb -Ttrening U21 hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice protiv Lihtenstajna. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Daniel Kasap/PIXSELL
09.09.2013.
u 21:34

Reprezentacija koju vodi Niko Kovač odigrala je odličnu utakmicu i slavila na teškom gostovanju

Sjajan nastavak kvalifikacija za mladu reprezentaciju (do 21 godine). Hrvatska je, pod majstorskim vodstvom izbornika Nike Kovača, deklasirala Ukrajinu u Lavovu 2:0 pogocima Ante Rebića (asistencija Kovačića) u 16. i Marcela Brozovića u 19. minuti (asistencija Rebića).

Izbornik je s dosta strepnje iščekivao ovo gostovanje (Ukrajinci su nedavno razbili Grke 4:0), sve dok mu se u bazi nisu pojavili Mateo Kovačić i Ante Rebić, i upravo je ovaj dvojac odradio ključne stvari protiv iznimno neugodnoga domaćina.

Ukrajinci su imali više udaraca prema vratima (13-9), dok je omjer šuteva u okvir bio izjednačen (5-5). Ukrajinci su napravili više prekršaja (15-11), kod Hrvata su požutjeli Gorupec i vratar Zelenika, koji je imao pet obrana...

Igralo se pred oko pet tisuća gledatelja, na 17 stupnjeva Celzija.

Za hrvatsku reprezentaciju u Lavovu su igrali: Zelenika – Vrsaljko, Šimunović, Župarić, Gorupec – Brozović, Radošević, Kovačić (od 86. Močinić) – Pjaca, Rebić (od 78. Mrzljak), Mišić (od 66. Šitum).

Mlada reprezentacija odigrat će ove godine još četiri kvalifikacijske utakmice: doma s Lihtenštajnom (10. listopada), Švicarskom (14. studenoga) i Letonijom (19. studenoga), te u gostima sa Švicarskom (14. listopada).

Podsjetimo, u prvoj utakmici ovoga ciklusa svladala je Lihtenštajn 5:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije