Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

Pogledajte golove kojima su Modrić, Livaja i Lovren srušili Austriju

Pogotkom Dejana Lovrena za 3:1 Hrvatska povečala vodstvo protiv Austrije
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.09.2022.
u 23:13

Hrvatska je tako natjecanje završila s 13 bodova, jednim više od Danske te će od 14. do 18. lipnja iduće godine igrati na Final four turniru.

Hrvatski nogometaši plasirali su se na Final four Lige nacija nakon što su u Beču svladali Austriju 3-1 (1-1) te su ostali na vrhu ljestvice skupine 1 premda je i Danska pobijedila u zadnjem kolu, s 2-0 Francusku. Golove s utakmice iz Beča pogledajte OVDJE.

Hrvatska je tako natjecanje završila s 13 bodova, jednim više od Danske te će od 14. do 18. lipnja iduće godine igrati na Final four turniru. Uz Hrvatsku tamo će nastupiti i Nizozemska, a za preostala dva mjesta se bore Mađarska i Italija, odnosno, Portugal i Španjolska.

Hrvatska je na Ernst Happel stadionu povela vrlo rano, već u šestoj minuti, a drugi pogodak u ovosezonskoj Ligi nacija postigao je Luka Modrić nakon asistencije Vlašića. No, Austrija je jednako brzo odgovorila i to nakon pogreške Stanišića koji nije dobro očistio jednu situaciju. Proigrao je Sabitzera, a ovaj je nabacio loptu koju je glavom u mrežu za 1-1 proslijedio Baumgartner. 

>> VIDEO: Navijači na ulicama Beča uoči utakmice Austrija-Hrvatska

Nakon toga su domaći nogometaši bili bolji, pogotovo su dominirali u ostatku prvog dijela. Opasnija je bila Austrija i u drugom poluvremenu, ali je Hrvatska još jednom povela u 69. minuti. Sosa i Perišić su zakuhali situaciju na lijevoj strani. Potom je Perišić ubacio loptu pred domaća vrata, a odlično je reagirao Marko Livaja koji je, u skoku unatrag, glavom pogodio uz bližu vratnicu za 2-1.

Nije se Austrija ni oporavila od tog pogotka, a uslijedio je novi. Lovro Majer je ubacio na drugu vratnicu, a tamo je potpuno nečuvan bio Dejan Lovren koji je u 72. minuti glavom zabio za 3-1. Ošamućeni Austrijanci su se nakon toga raspali na terenu, a Hrvatska je počela nizati priliku za prilikom. No, završilo je 3-1, sasvim dovoljno za osnovni cilj, a to je plasman Hrvatske na Final four Lige nacija. 

Standings provided by SofaScore

Komentara 5

Avatar southman
southman
07:00 26.09.2022.

Sve čestitke igračima i Stožeru na čelu sa Dalićem. ali mi moramo "izmisliti" zamjenu za Brozovića. To nam je najranjivije mjesto u repki.

BL
blackeder2022
23:52 25.09.2022.

Čestitka reprezentativci ma,ali ne i Daliću.Kako možeš pozvati u reprezentaciju igrača koji je opet kiksao i iz tog kiksa dobili smo gol opet ovamno (Lovrena) ,koji u našu obranu unosi kaos pomutnju,nered,a ne pozvati igrača koji igra zadnjeg veznog zaza slučaj da se Brozović ozlijedi?A i Vida sjedi na klupi, a zamjene za Brozovića jednostavno nema,i on se ozlijedi kao što i je,i odijednom se igra raspadne kao što i je.Zato kažem,kvaliteta i nogometno znanje naših igrača nadilaze trenerska znanje i selektora i stručnog stožera.Nažalost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije