Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kladioničarska afera

Podignuta optužnica protiv Karabatića i društva

'Montpellier\'s Nikola Karabatic (L) warms-up with his brother and teammate Luka before their team\'s Ligue 1 handball match against Paris Saint Germain in Paris, September 30, 2012. French handball c
'REGIS DUVIGNAU'
02.10.2012.
u 22:01

Izbornik francuske rukometne reprezentacije Claude Onesta traži žestoku kaznu ako se dokaže da su krivi.

Protiv Nikole Karabatića je u 21.15 na sudu u Montpellieru podignuta optužnica za namještanje utakmica, a ako se dokaže krivim, prijeti mu pet godina zatvora. Ista je optužnica podignuta i protiv njegovog brata Luke, te Mladena Bojinovića, Primoža Prošt i Samuela Honrubie. Sud će im vjeojatno svima dati mogućnost da plate jamčevinu i da se brane sa slobode.

Rukometaši su tijekom dana ispitivani za namještanje utakmice Rennes - Montpellier, a svi su pred sucem priznali su da su se kladili, no demantirali su da je bilo namještanja. Posebno zanimljivu obranu iznio je odvjetnik Mladena Bojinovića.

– Mladen je strastveni i iskusni kockar koji se puno kladi, ali prije toga nikada na rukomet. Ovo je pogreška francuskih kladionica, koje su postavile nerealne koeficijente za taj susret. Rukometaši su to odlučili iskoristiti. Kroz sezonu je Montpellier više puta imao teškoća u prvom poluvremenu, a kada su to vidjeli u ponudi kladionice, igrači su rekli:

– Ovo je nerealno, idemo se kladiti – rekao je odvjetnik srbijanskog igrača.

Pod okriljem noći

Takvim iskazom odmah je pokazao da rukometaši ne namjeravaju dokazivati da se nisu kladili, već će se njihova obrana temeljiti na tome da dokažu kako utakmica nije namještena.

Braća Karabatić iz Pariza u Montpellier zajedno s drugim osumnjičenima prevezena su pod okriljem noći na utorak. Djelovala su jako umorno, bila su neobrijana i u istoj obući kao dan prije.

Najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić na sud je dovezen malo prije podneva, a majicom preko prozora skrivao je lice.

– Ovo je neosnovana hajka, Nikola i Luka su nedužni. Pa kako su mogli namjestiti utakmicu u kojoj nisu ni igrali. Presudili ste ljudima koji su nevini – rekao je na sudu odvjetnik braće Karabatić Eric Dupont-Moretti.

O aferi se izjasnio i francuski izbornik Claude Onesta, priznavši da je za sve znao prije nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu.

Montpellier s juniorima


– O sumnjivim radnjama na toj utakmici bili smo obaviješteni u svibnju, ali prije Olimpijskih igara nije bilo tako preciznih saznanja – priznao je Claude Onesta i dodao:

– To su momci prema kojima imam ogroman respekt i simpatiju, ali izgleda da su napravili veliku pogrešku. Moraju ih kazniti, i to tako da budu primjer svima.

Francuski mediji pišu da su Karabatić i njegovi suigrači ispali naivni, jer su i mnogi drugi ljudi uplatili novac na pobjedu Rennesa. No, nisu otkriveni.

Ako se dokaže da su namjerno namjestili rezultat, prijeti im do pet godina zatvora i 75.000 eura, a ako im se dokaže samo krivnja za klađenje, to bi za svakog osumnjičenog značilo šest utakmica zabrane igranja i 15.000 eura kazne.

Komentara 9

OB
-obrisani-
14:48 02.10.2012.

ne nisu oni krivi.....ja sam ...

GU
Gustavo
15:13 02.10.2012.

Ma oni su nevini, samo su htjeli malo zaraditi rekli bi naši sportaši.

KR
kraljzvonimir
14:43 02.10.2012.

MOZDa napokon sad dobijemo Francuze..:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije