Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaći nogomet

Počinje HNL, prijete nam odgode zbog trave

27.07.2018.
u 15:53

– Zasad probleme rješavamo zamjenom domaćinstava, dosta toga smo već dogovorili, a radimo i dalje na tome

Kreće lopta, nakon one europske koje su već pogurali Osijek, Dinamo i Hajduk, danas će krenuti i ona u domaćem prvenstvu.

Dinamo i Rudeš (20 sati) otvorit će novo prvenstvo, tako da plavi i službeno otvaraju to natjecanje i kreću u obranu naslova prvaka.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

A onda bi u subotu i nedjelju trebali i ostali krenuti u tu avanturu koja bi mogla biti dosta nezgodna na početku. Naime, da bismo konačno izbjegli igranje po kaljužama, Hrvatski nogometni savez investirao je u nove travnjake, dio novca dali su gradovi. Ali, travnjaci nisu gotovi, neki su i daleko od toga.

Gorica može igrati doma

Osijekov travnjak obnovljen je prije utakmice Hrvatske i Senegala, završen je novi travnjak u Maksimiru, što se moralo napraviti zbog bolesti starog travnjaka.

Povjerenik za natjecanje još jučer je čekao i dočekao izvješće iz Pule gdje je obavljena primopredaja travnjaka. I na tom će se travnjaku već u nedjelju igrati.

Da kojim slučajem nije bio gotov, utakmica Istre 1961 i Slavena Belupa morala bi se odgoditi. Ne bi mogli zamijeniti domaćinstvo jer i u Koprivnici se radi, i teško da će biti taj travnjak gotov za četvrto kolo.

>> Pogledajte galeriju s utakmice pretkola LP-a Dinamo - Hapoel

1/21

U Zaprešiću planiraju da bi se travnjak mogao završiti do 25. kolovoza i susreta s Hajdukom, a najveći je problem Kranjčevićeva. Ondje teren neće biti gotov do 1. listopada, a na tom terenu igraju Lokomotiva i Rudeš. Lokosi su već prijavili Maksimir kao svoj privremeni teren.

– Zasad probleme rješavamo zamjenom domaćinstava, dosta toga smo već dogovorili, a radimo i dalje na tome, klubovi su vrlo susretljivi po tom pitanju. Ne bude li se moglo tako riješiti probleme, morat ćemo odgađati utakmice. Nije situacija tako strašna ni alarmantna. Držimo da je bolje odgoditi utakmice nego klubove tjerati da igraju na neutralnim terenima jer nisu oni krivi zbog kašnjenja radova, odužilo se s administracijom i samim izvođenjem radova – prilično je miran povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni.

HNS je pametno dopustio Gorici da igra na svom stadionu jer ima sve uvjete osim reflektora, pa će joj jedno vrijeme gledati kroz prste iako su reflektori uvjet koji prvoligaški stadion mora ispuniti. No, Gorica, novi prvoligaš, radi na tome.

Ne ponovila se glad igrača

Dvije posljednje sezone naša je liga bila izuzetno zanimljiva i neizvjesna, kako borba za prvo mjesto, za koje su se gotovo do samog kraja borili Dinamo i Rijeka, tako je bilo napeto i u borbi za ostanak.

>> Pogledajte 10 Top hitova vatrenih i zašto ih volimo još više

Naslov je otišao Dinamu, a iz lige ispala je Cibalia. Nadajmo se da će i nova sezona donijeti zanimljivo natjecanje, dobar nogomet i da neće biti klubova koji se bore za goli život zbog neimaštine, kao što je to bilo prošle sezone u Istri 1961 i Cibaliji.

PAROVI 1. KOLA, petak: Dinamo - Rudeš, petak, 20 sati; subota. Lokomotiva - Inter, 18.30, Rijeka - Gorica, 21; nedjelja: Istra 1961 - Slaven Belupo, 18.30, Osijek - Hajduk, 21

Ključne riječi

Komentara 3

DH
dalibor.hren
19:39 27.07.2018.

Zar klubovi ne ulažu ništa? Samo koriste i uništavaju bez ulaganja?

Avatar Mi sami
Mi sami
20:13 27.07.2018.

jel bar dobra trava?

UJ
ujo41
22:44 27.07.2018.

rekoh ja manje trave ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije