Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet poraza u nizu!

Početak sezone iz noćne more: Vorijeva 'kuća' puna je straha, prijeti im katastrofa

Zagreb: EHF Liga prvaka u Areni, PPD Zagreb protiv THW Kiel
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
26.09.2020.
u 09:00

PPD Zagreb hitno treba pobjedu za mir u kući.

Rukometaši PPD Zagreba neće u sjajnom ozračju dočekati danski Aalborg u sljedećem kolu elitne skupine Lige prvaka. Početak sezone nije bajan. Zagrebaši su u Veszpremu pobijeđeni peti put uzastopce. Dva puta na završnom turniru SEHA Gazprom lige (Vardar na sedmerce i Meškov), jednom u prijateljskom susretu (Nexe) te dva puta u Ligi prvaka (Kiel, Veszprem). Još više upadaju u oči uvjerljivi porazi od trenutačno ponajboljih europskih momčadi. U susretima sa Szegedom, Kielom i Veszpremom gubili su zagrebaši s 10 i više golova razlike.

Bez bodova nema elite

Igor Vori je mladi trener, klupa PPD Zagreba mu je prvo radno mjesto. Možda je prerano ušao u tu trenersku priču. Možda nije. Pokazat će vrijeme. A vremena je sve manje. Jer, navijači, a vjerojatno i klupski čelnici, traže kakve-takve rezultate. A rezultata zasad nema. Dobro, objektivno je da će zagrebaši s ovakvim budžetom i sastavom izgubiti od Kiela i Veszprema. Ali ne tako uvjerljivo. Nije čak problem dati Voriju i velike kredite, pa i priliku mnogim mladim igračima, ali je problem što će hrvatski prvak izgubiti pravo igranja u elitnoj skupini Lige prvaka. Još je siguran za sljedeću sezonu, ali za onu iduću gledat će se bodovi osvojeni ove sezone. Bude li PPD Zagreb na razini lanjske godine kada je u Ligi prvaka izborio samo dvije pobjede, neće biti dobro. Klub će igrati u Europskoj ligi, a to odmah znači gubitak velikih sponzora koje zanima samo Liga prvaka.

Zagreb: EHF Liga prvaka u Areni, PPD Zagreb protiv THW Kiel
1/5

Objektivno, Vori je imao problema s ozljedama igrača. U Veszpremu nije bilo Šipića, Vistoropa, Mrakovčića i Obradovića. Hoće li s njima u momčadi biti bolje? Vjerojatno da. Ali, pitanje je kada će oni biti spremni. Na papiru je PPD Zagreb puno jači nego lani. Ali, od svih pojačanja, zasad je pogođeno samo s Obradovićem i Burićem.

Matanović se još traži na krilu, Jandrić još nije ni blizu vratarskih obrana zbog kojih mnogi govore da je jedan od najboljih mladih vratara u Europi. Žiga Mlakar zadržao se samo na pripremama, a i to što je odigrao u tih nekoliko utakmica nije bilo zadovoljavajuće.

Zagrebaši imaju problem na mjestu srednjeg vanjskog igrača gdje Vlah, Mrakovčić i Vistorop nikako ne mogu odigrati barem jednu dobru utakmicu a da ne naprave sto tehničkih pogrešaka.

Četvrti vanjski – sreća?

Tko zna, možda će četvrti srednji vanjski biti pun pogodak. Ivan Laljek je u Veszpremu pokazao da ima “ono nešto”. Problem je i desna strana napada. Vuglaču će ući svih pet šuteva ili pak svih pet neće. Kalaica je još premlad... Kako god, Vori do srijede treba zbiti redove jer mu hitno treba pobjeda za mir u kući koja je puna straha...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije