Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIMAČI I ZAGIĆI

Mali 'lokosi' osvojili naslove na Večernjakovom turniru u Španskom

Špansko limači
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/46
06.09.2015.
u 17:54

Od jutra je na travnjacima u Španskom odjekivala nogometna atmosfera, a posljednji sučev zvižduk čuli smo tek oko 19 sati. U međuvremenu gledali smo vrlo dobar nogomet, puno neizvjesnih utakmica, lijepih golova i - što je posebno pohvalno - pravi fair play na travnjaku.

Na igralištu NK Španskog u nedjelju je odigran i drugi, završni dan velikog i super jakog Večernjakovog turnira za Zagiće i Limače. Mali nogometaši Lokomotive ne samo da su obranili prošlogodišnji naslov u kategoriji klinaca rođenih 2005. godine, nego su uzeli i naslov u još mlađoj kategoriji (2007. godište) i to igrački dominantno i rezultatski super uvjerljivo.

Nakon subotnjih utakmica po skupinama, najmlađi Lokosi nedjelju su „otvorili“ pobjedom nad Dinamom od 4:2, zatim odigrali čak 8:1 protiv Lumena, polufinale su potvrdili pobjedom nad Bistrom s 5:4, a zatim i „sredili“ domaćine Špansko sa super uvjerljivih  12:3. S druge strane finale su izborili i dečki iz Rudeša koji su u poluzavršnici nadvisili Dinamo s 3:0. Zanimljivo, Dinamo je kao tzv. Lucky looser ušao u borbu za naslov, jer je momčad Slaven Belupa odustala od daljnjeg natjecanja.

U finalu nije bilo puno dvojbi. "Lokosi" su ponovno odigrali odličnu predstavu i s 5:0 svladali vršnjake iz Rudeša, dok je u utakmici za treće mjesto Špansko slavilo nad Dinamom s 4:2. S obzirom na uvjerljivi trijumf dječaka iz Lokomotive ne treba čudit što su sva tri trofeja za najbolje igrače otišla igračima tog kluba. Najbolji golmanom proglašen je Marko Miletić, najbolji strijelac je bio Adnan Bečirević s čak 16 postignutih golova, a naslovom najboljeg igrača turnira okrunjen je odlični Petar Pfeifer.

Kad su u pitanju starije kategorije, tad svakako valja naglasiti da je borba za pokal bila nevjerojatno uzbudljiva i puno neizvjesnija od borbe u mlađim kategorijama. Polufinale su izborili već spomenuti „lokosi“ koji su odigrali nevjerojatnu polufinalnu utakmicu protiv odlične Bistre i stigli do pobjedničkog pogotka doslovce u zadnjoj sekundi susreta. Drugi finalist – momčad Lučkog – do prilike za osvajanje trofeja stigla je nakon 0:0 protiv Zagreba i izvođenja kaznenih udaraca (3:2).

Finale je također bilo odlično, redale su se akcije na obje strane, no momčad s Kajzerice je s dva gola u mreži Marina Todorovića, koji u svim nedjeljnim utakmicama do finala nije primio nijedan pogodak, stigla do velikog i zasluženog slavlja. Najboljim golmanom, posve logično,proglašen je Todorivić, najbolji strijelac turnira bio je Luka Duduković (Zagreb), a najbolji igrač Vito Perišić (Lokomotiva).

Dvodnevni turnir malih nogometaša u organizaciji Večernjeg lista i tjednika MAX bio je pun pogodak. Klinci su se odlično družili, igrali vrlo dobar nogomet, nošeni navijanjem roditelja i prijatelja uz travnjak pokazali da imaju talenta i znanja, a na kraju, kako to uobičajeno biva, neki nisu skrivali suze zbog poraza, dok su se drugi radovali uspjehu.

Rezultati - Zagići (2007. godište):

Polufinale: Lokomotiva – Špansko 12:3, Dinamo – Rudeš 0:3

Finale: Lokomotiva – Rudeš 5:0

Za 3. mjesto: Špansko – Dinamo 4:2

Rezultati - Limaći (2005. godište):

Polufinale: Lokomotiva – Bistra 1:0, Zagreb – Lučko 0:0 (2:3-11m)

Finale: Lokomotiva – Lučko 2:0

Za 3. mjesto: Bistra – Zagreb 1:4

>> Prodaja školskog pribora, mjerenje snage udarca...

Komentara 6

DU
Deleted user
15:41 06.09.2015.

Pa, to sve ovisi o sucima i delegatu.... čim je jača liga ili turnir, veća je i kontrola... inače, prvi pomoćni sudac je zadužen za takvu kontrolu... naravno, ima muljanja....

DU
Deleted user
22:50 06.09.2015.

PS- malo sam na neki način upoznat sa sudačkim savezom... tamo često očevi na funkcijama guraju svoje nesposobne ( čak i debele) sinove za suce, a dečki nikada nisu igrali nogomet, i nemaju oko, osjećaj ili kak se to većeć zove, za igru... lepi pozdrav svima koji su učestvovali na turniru, blizu sam pa pogledam ponekad utakmice...

PR
pref
22:15 06.09.2015.

Prvi puta sam na turniru za klince gledao kako sudac potkrada jednu ekipu, na utakmici svira 10 faula za jednu ekipu dok za drugu 0 točnije NITI JEDAN. To čak ni statistički nije moguće ali sudac je odlučio tko ćeće pobjedi u toj utakmici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije